MENU
Hella van der Wijst neemt afscheid van de EO

Hella van der Wijst neemt afscheid van de EO

24 jan

Presentatrice Hella van der Wijst is tot Pasen 2019 nog te zien bij het programma ‘Ik mis je’, Het Vermoeden en de Nachtzoen. Daarna stopt de structurele samenwerking. Er is grote waardering voor de bijdrage die Hella heeft geleverd aan verschillende EO-programma’s in de achterliggende periode. Waaronder behalve ‘Ik Mis Je’ ook ‘Geloof en een Hoop Liefde’, ‘De nieuwe dag’, EO-live en Thuis op 5.

De reden van het vertrek van Hella is dat het programma-aanbod bij de Evangelische Omroep te weinig structurele basis biedt voor de lange termijn en dat haar contract afloopt.

“Hella heeft in de achterliggende periode met veel positieve energie een kwalitatieve bijdrage geleverd aan verschillende EO-programma’s. De waardering voor haar inzet is groot. In het bijzonder koester ik mooie herinneringen aan onze samenwerking voor het programma ‘Ik mis je’”, zegt directeur Arjan Lock.

Hella vervolgt: “Ik heb de programma’s voor de EO met veel inzet, plezier en passie gemaakt. Ik ga ze missen! Mogelijk vinden we elkaar in de toekomst rondom nieuwe projecten op flexibele basis”. Hella neemt afscheid van de EO met een boek over troost naar aanleiding van drie jaar gesprekken op de begraafplaats voor Ik mis je. Het boek ‘Troost, als je iemand mist’ komt op 25 januari uit en bevat zowel ervaringsverhalen als verrassende inzichten van wetenschappers en deskundigen.

Hella van der Wijst is vanaf 2015 verbonden geweest aan de EO en presenteerde diverse programma’s. Zo presenteerde ze het dagelijkse tv-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’, ‘Bakkie Troost’ dat ik ‘Ik mis je’ werd, ‘De nieuwe dag’ en presenteerde ze regelmatig EO-live en maakte ze radiocolumns voor Thuis op 5.

Nieuw boek Hella van der Wijst is pleidooi om troost te herontdekken
Op 25 januari 2019 verschijnt bij Uitgeverij KokBoekencentrum in samenwerking met de EO het boek ‘Troost, als je iemand mist’ van presentatrice Hella van der Wijst. “We willen graag de ander helpen maar weten vaak niet hoe. Of weten niet meer hoe.” Van der Wijst hoopt dat dit boek daarbij helpt. Het boek biedt rouwenden troost en omstanders hulp bij het troosten.

Je verdriet delen is de oudste en misschien wel de meest doeltreffende vorm van troost, zo stelt Hella in haar boek.

‘Troost’ bevat meer dan twintig ervaringsverhalen van mensen die een geliefde verloren. Daarnaast geven rouwdeskundigen en wetenschappers vanuit unieke invalshoek hun inzicht over troost. Hella van der Wijst: “Door het schrijven van het boek heb ik de waarde van troost ervaren. Troost geven én troost toestaan, maakt een verbinding voor het leven. Iets waar we in deze tijd van lossere verbanden behoefte aan houden. Ik zie mijn boek als een pleidooi om troost te herontdekken.”

Troosten is:
Verschillende vormen van troost en tips voor rouwenden en omstanders komen aan de orde in het boek. Manu Keirse stelt bijvoorbeeld: “Troosten is helpen te leven met vragen waarop geen antwoorden zijn. Troosten is trouw blijven, ook als het moeilijk is.” Hoogleraar ethiek en godsdienstwijsbegeerte Christoph Jedan legt in het boek uit hoe zonde het is dat samen met religie, ook troost overboord is gegooid. Het boek zoomt verder in op troost: wat is troost en hoe werkt het?

Bekendmaking top 10 do’s en don’ts
Het boek zal op 25 januari gepresenteerd worden in Brouwerij Troost Westergas te Amsterdam. Daar vindt ook de bekendmaking van de top 10 wat wel/niet doen/zeggen bij verdriet plaats. ‘Ik Mis Je’ liet een representatieve enquête uitvoeren door Marktonderzoeksbureau Ruigrok Netpanel met als uitkomst de Top 10 do’s en dont’s bij verdriet.

Datum: 24 januari 2019
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: