MENU
CDA voorzitter Ruth Peetoom: God komt langs vele paden de mensen tegemoet

CDA voorzitter Ruth Peetoom: God komt langs vele paden de mensen tegemoet

26 jan

Ruth Peetoom (51) is partijvoorzitter van het CDA. Komend voorjaar stopt ze na acht jaar voorzitterschap met deze functie. Ze is de eerste voorzitter binnen het CDA die haar termijn helemaal vol maakt. Peetoom: ‘Daarom neem ik heel vrolijk afscheid. Het is tijd voor een ander en ik ga andere dingen doen.’

In het televisieprogramma ‘Thuis’ geeft Ruth Peetoom een bijzondere en openhartige kijk in haar leven en haar tijd bij het CDA.

Ik maak me ernstig zorgen over de
polarisatie. Ik hoop toch echt dat
mensen van goede wil elkaar weten
te vinden


‘Ik maak me ernstig zorgen over de polarisatie. Ik hoop toch echt dat mensen van goede wil elkaar weten te vinden om dat kostbare van ruimte voor verscheidenheid voor nuance, hoor en wederhoor, het zoeken naar een niet gewelddadige oplossing via overleg, dat we dat met elkaar overeind weten te houden. Wereldwijd en is ons land.

Mijn levensmotto is: God komt langs vele paden de mensen tegemoet. Dat was ooit een kerstliedje. Maar dat is voor mij héél veelzeggend. Sluit je zelf daarom niet op in een bepaald pad.’
In het gesprek vraagt Jan van den Bosch, presentator van Thuis, wie God voor is voor haar. Ruth: ‘Het beste, mooiste, diepste wat wij ons kunnen voorstellen. Dat is voor mij God. Hij is ook degene die mij bezielt en degene bij wie ik geborgen ben, en thuis kom.’

Het beste, mooiste, diepste wat wij
ons kunnen voorstellen. Dat is voor
mij God.


Bekijk het inspirerende en bijzondere gesprek met CDA partijvoorzitter Ruth Peetoom in 'Thuis’. Maandag 28 januari om 21:00 uur bij Family7.

Televisieserie ‘Thuis'
De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Jonathan Vroege en Channah Hewitt, Norwin Martina, Bart Kuijpers, Ruth Peetoom, Remko Harms, Jeremiah Pelatja

‘Thuis'
Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis' ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Family7
Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders:
Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 78; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49
Voor alle andere aanbieders en ons uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten

Datum: 26 januari 2019
Auteur: Alfred van der Heide - Family7
Foto: Arend Jan Westerik
Website: http://www.family7.nl/thuis

Dit artikel delen:

Meer nieuws: