MENU
Bemanning Logos Hope repareert muur van medisch centrum in Chili

Bemanning Logos Hope repareert muur van medisch centrum in Chili

02 feb

Bemanningsleden repareren en schilderen een muur buiten een door de kerk gerund medisch centrum. De vereniging van baptistenkerken bezit een medisch centrum in Antofagasta, dat slechts sporadisch werd gebruikt en in verval was geraakt. Met als doel de plek te verfrissen, hebben verschillende teams van Logos Hope gedurende vier dagen aan het gebouw gewerkt.

Een eerste team verwijderde oude verf en een beschadigde laag op de muur buiten het medisch centrum, terwijl een tweede team de taak op zich nam om het in verschillende tinten blauw te schilderen. Als het werk klaar is, is de organisatie van plan om het centrum meer in te zetten om de hulp te bieden die de gemeenschap nodig heeft.

Toen het team arriveerde, vonden ze de muur buiten in slechte staat: grijs en afbrokkelend. Een van de bemanningsleden, die uit het gebied komt en behoort tot een van de kerken die de medische voorziening beheren, legde uit dat hij ervoor wilde zorgen dat het werk met zorg zou worden gedaan.

Meryl Lieutaud (Frankrijk) zei dat het hele team gemotiveerd was om te blijven om de klus te klaren: "Dit was een van mijn favoriete werkzaamheden; we zagen de grote verandering. Toen we aankwamen, was de muur grijs en vervallen, maar toen we vertrokken, had hij twee tinten blauw. Het was mooi," zei ze met enthousiasme. "Ik werkte vroeger in een kinderrevalidatiecentrum - een ziekenhuisomgeving - dus het deed me aan mijn werk denken. We zouden voor veel kinderen zorgen en ik weet dat kinderen kleur echt waarderen. Ik ben blij dat ik nuttig kon zijn en mijn tijd kon geven.

Voordat het team Logos Hope verliet, werden ze aangemoedigd om te bidden terwijl ze werkten: voor de mensen en voor het werk dat daar zou worden gedaan door de komende teams. Meryl zei: "In het Evangelie van MatteŁs is het geschreven: Echt, ik zeg je, wat je ook hebt gedaan voor een van de minste van deze broeders en zusters van mij, je hebt het voor mij gedaan. Ik werkte voor de toekomstige patiŽnten van het centrum, alsof ik het voor God deed".

Later zijn er nog twee teams bijgekomen die het werk hebben voortgezet. Een laatste medisch team maakte uiteindelijk gebruik van de faciliteit om tandheelkundige en oogzorg te verlenen aan de gemeenschap.
Om meer verhalen te lezen, ga naar de website www.omships.org via de link hieronder.

Datum: 2 februari 2019
Auteur: Redactie Christelijknieuws - OM Ships
Foto: OM Ships
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: