MENU
Geen euro naar Palestijnse terroristen

Geen euro naar Palestijnse terroristen

07 feb

Er zijn opnieuw aanwijzingen dat Nederlandse hulpgelden terecht komen bij terroristen in de Palestijnse gebieden. Dat gebeurt via de boycotorganisatie BDS en allerlei NGOís. SGP-fractievoorzitter Van der Staaij heeft samen met Joel Voordewind (CU) hierover opheldering gevraagd aan de ministers Blok en Kaag van Buitenlandse Zaken en Handel.

De EU en Nederland maken jaarlijks miljoenen over aan Palestijnse organisaties met mooi klinkende namen, maar die nauwe personele en financiŽle banden blijken te hebben met Hamas en de marxistische terreurbeweging PFLP. IsraŽlische onderzoekers die verbonden zijn aan het ministerie van Strategische Zaken hebben dat vastgesteld. In het rapport ĎTerrorists in Suitsí dat zij opstelden worden organisaties en personen met naam en toenaam genoemd.

De SGP en de CU hebben de regering om opheldering gevraagd over deze kwalijke zaak. Van der Staaij: ďHet kan natuurlijk niet zo zijn dat ons belastinggeld terechtkomt bij organisaties of personen die nauwe banden onderhouden met terroristen. Spil in dit geheel is de fanatieke IsraŽl-boycotclub BDS, waar de Tweede Kamer drie jaar geleden op mijn initiatief afstand van heeft genomen. Ik wil snel helderheid en de garantie dat er geen Nederlandse hulpgelden worden doorgesluisd naar terroristen, direct of indirect.Ē

Schriftelijke vragen van de leden Van der Staaij (SGP) en Joel Voordewind (CU) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over banden tussen BDS en terroristen zijn terug te lezen op de webiste van de SGP via onderstaande link.

Datum: 7 februari 2019
Auteur: SGP - Diederik van Dijk
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: