Willem Ouweneel schrijft nieuw deel in Evangelisch-Dogmatische reeks

Uitgeverij Gideon publiceert een nieuwe monumentale uitgave van dr. Willem J. Ouweneel: ‘Het Israël van God’. Het lijvige werk is een supplement op zijn twaalfdelige Evangelisch-Dogmatische reeks en omvat een ontwerp van een Israëltheologie, dat is een christelijke leer aangaande Israël.

De auteur bespreekt de oorsprong, de plaats, de betekenis, het karakter, het doel en de toekomst van het volk Israël, zoals die geleerd worden in het Oude én het Nieuwe Testament. De kerk heeft Gods plan met het volk Israël in de loop der eeuwen vaak niet begrepen. Met name de (nog altijd) wijdverbreide vervangingsleer (‘De christelijke kerk heeft als volk van God op aarde de facto de plaats van Israël ingenomen’) heeft Israël naar de kantlijn van de christelijke theologie geschoven. Juist deze misvatting wordt in dit boek op heldere wijze weerlegd.

Daarnaast bespreekt de auteur de relatie tussen Jezus en de Joden, de plaats van Israël in het Nieuwe Testament, de relatie tussen Kerk en Israël, het lijden van Israël, het huidige Israël en de Palestijnen, de verschillende visies op Israël in de eindtijd en het komende Messiaanse rijk. Heeft Israël afgedaan als volk van God of is er een huidig en toekomstig plan van God, niet slechts met individuele Joden, maar met Israël als volk, in zijn eigen land?

‘Het Israël van God’ is de eerste uitgave van het label Gideon Academic, waarmee Uitgeverij Gideon een structurele bijdrage hoopt te gaan leveren aan een gedegen theologische doordenking van het evangelisch gedachtegoed.

Hardcover – 768 pag – verkoopprijs € 49,95 – ISBN: 978-90-5999-138-5

Op zaterdag 16 februari zal het symbolische eerste exemplaar van het boek aan de auteur worden overhandigd tijdens een lezing die hij geeft in het Israëlcentrum in Nijkerk (10.00-12.15 uur, Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk).

Gideonboeken
© Henk-Jan Oudenampsen
15-02-2019
Media
https://www.gideonboeken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies