MENU
Bijbel nu beschikbaar via website en app in Kenia en Portugal

Bijbel nu beschikbaar via website en app in Kenia en Portugal

04 maa

Het NBG heeft samen mogen werken met de bijbelgenootschappen in Kenia en Portugal, waardoor zij nu ook een eigen app en website hebben. Het uitgeven van bijbels gebeurt al sinds lange tijd niet meer alleen op papier. Hoewel veel mensen nog steeds graag een papieren bijbel willen lezen, wordt de Bijbel steeds meer online gelezen.

Dat betekent ook dat de vraag onder Bijbelgenootschappen groeit om zelf apps en websites hiervoor te kunnen maken. Maar voor veel Bijbelgenootschappen is dit erg lastig. Ze zijn vaak klein en hebben niet genoeg eigen middelen om dit te ontwikkelen. Een aantal Bijbelgenootschappen, waaronder het Nederlands Bijbelgenootschap, is daarom gaan samenwerken met hen.

Patrick van de Grift, projectleider bij het NBG: ‘In Nederland beschikken we over de expertise en de middelen om nieuwe digitale producten te ontwikkelen. Dat we die kennis kunnen inzetten voor andere bijbelgenootschappen is waardevol. Door deze samenwerkingen helpen we hen bij het ontwikkelen van een duurzame strategie en begeleiden we collega’s van over de hele wereld om voorbereid te zijn op de toekomst’.

Afgelopen week zijn voor Portugal en Kenia een website en app gelanceerd. In Portugal heet de app ‘Biblia para todos’ en kun je de website vinden op biblia.pt. In Kenia heet de app ‘Bible for You’ en kun je op biblesocietykenya.co.ke meerdere bijbels in internationale en lokale talen lezen. Voor beide landen is het een erg mooie stap.

Thomas Tharao, manager communicatie, geeft aan dat het Bijbelgenootschap in Kenia erg blij is met het platform. ‘We zijn al jaren op zoek naar een goede manier om onze bijbelvertalingen digitaal beschikbaar te stellen. We hebben voor dit project gekozen omdat het ons helpt de Bijbel te verspreiden en een community rond de Bijbel in Kenia te ontwikkelen. Op die manier geven we onze missie vorm en zorgen we dat we dit ook in de toekomst kunnen blijven doen.’

Datum: 4 maart 2019
Auteur: Bijbelgenootschap
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vrijheid
17 aug

Vrijheid meer

Woorden
10 aug

Woorden meer

Beker
03 aug

Beker meer

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer