MENU
Presentatie methode Wereldnieuws voor moslimkinderen

Presentatie methode Wereldnieuws voor moslimkinderen

05 maa

Zaterdag 18 mei is er een trainingsdag voor kinderwerkers die betrokken zijn bij missionair kinderwerk onder migranten en vluchtelingen. De dag wordt georganiseerd door Evangelie & Moslims en stichting Gave.

Het programma is gevuld met inspiratie, ontmoeting en relevante workshops. Bij de drie workshoprondes kan gekozen worden uit o.a. deze thema’s: trauma & verdriet bij kinderen, bijbelverhalen vertellen, wereldnieuws voor moslimkinderen. Ook is tijdens het programma de presentatie van de nieuwe methode ‘Wereldnieuws’.

Wereldnieuws bestaat uit twaalf diverse thema’s met elk vier bijbelverhalen, in totaal 48 complete clubprogramma’s. Evangelie & Moslims en Gave hebben deze methode samen ontwikkeld. De kinderwerkmethode kost 95 euro. Marian Marchal deed in Leersum mee met de pilot en is enthousiast: “De thema’s sluiten mooi op elkaar aan. Ook scheelt het veel tijd in de voorbereiding. Maar ik ben het meest enthousiast over de creatieve manieren om het verhaal te laten zien”.

De trainingsdag is geschikt voor iedereen die migranten- en vluchtelingenkinderen ontvangt op de kinderclub. In de pauze is er een informatiemarkt en een wereldproeverij.

Programma: 10.00 - 15.30 uur
Locatie: Huis van Vrede, Trumanlaan 70, Utrecht.
Bijdrage in de kosten: 10 euro. Inclusief lunch.

Datum: 5 maart 2019
Auteur: Rien Bregman
Foto: Stichting-Gave-Mees-fotografie
Website: http://www.gave.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: