Tom Herlaar met Audiotour langs Nederlandse zorgorganisaties

Het EO-radioprogramma ‘Open Huis’ staat volgende week geheel in het teken van de zorg. Tijdens de ‘Week van Zorg en Welzijn’ reist Tom Herlaar met een mobiele studio naar zorg- en welzijnsinstellingen door heel Nederland, waar hij poolshoogte neemt van unieke initiatieven, innovatieve onderzoeken en onalledaagse uitvindingen.

Verslaggevers Petra de Joode, Martine van der Spek (foto) en Zegert van der Linde verzamelen – elders in het land – verhalen uit het hart van de zorg. De kennismaking met specialisten, patiënten en mantelzorgers geeft een veelzijdige en verfrissende kijk op zorg en welzijn anno 2019.

Een opname in het ziekenhuis of specialistisch zorgcentrum is in veel gevallen een goed geoliede machine. Maar welke processen gaan daarachter schuil? Wie staan dag en nacht klaar om zorg te verlenen? En welke gebeurtenissen en emoties nemen zij mee naar huis? Onder andere Rode Kruis Ziekenhuis | Brandwondencentrum Beverwijk en UMC Utrecht openen hun deuren voor het EO-radioprogramma. Ook is ‘Open Huis’ te gast bij Zorggroep Noorderboog in Steenwijk en Zorgplatform Apeldoorn (tijdens het WK Paracycling).

Het verschil maken

Over het ‘waarom’ van de themaweek zegt presentator Tom Herlaar: “Er zijn in ons land zoveel mensen werkzaam in de sector Zorg en Welzijn. Of dat nou op de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis is, op een afdeling met dementerende ouderen of ergens anders. Dankzij hun vakkennis, zorg en toewijding maken zij het verschil voor hun patiënten. Wat mij betreft kunnen we daar niet genoeg bij stilstaan. Ik heb eindeloos veel respect voor alle zorgmedewerkers. Daarom haken we met ‘Open Huis’ graag weer aan bij de landelijke Week van Zorg en Welzijn.”

In het hart van de zorg

De EO trapt op maandag af in Beverwijk en Baarn. Terwijl Tom en Petra neerstrijken in het brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis, is Zegert bij Paleis Soestdijk. Hier doet hij verslag van de kick-off van de Week van Zorg en Welzijn. Dinsdag spreekt Tom Herlaar in UMC Utrecht met internist-oncoloog dr. Rhodé Bijlsma over de behandeling van kanker en DNA-onderzoek. Donderdag brengt Martine een bezoek aan de ‘Manege zonder Drempels’ in Bennekom. De slotuitzending op zaterdag wordt gepresenteerd door Petra de Joode en staat in het teken van mantelzorg. Een expertpanel met daarin onder andere Liesbeth Hoogendijk (directeur MantelzorgNL) beantwoordt alle vragen van luisteraars.

Open Huis in de Zorg, van 11 t/m 16 maart, dagelijks tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 5

Evangelische Omroep
EO – Willem-Jan de Bruin
07-03-2019
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies