MENU
Gezamenlijke concerten Adrian Snell en Carla Jae in aanloop naar Pasen

Gezamenlijke concerten Adrian Snell en Carla Jae in aanloop naar Pasen

28 maa

Voor de Britse artiest Adrian Snell is muziek altijd vol betekenis geweest. En in Nederland heeft het een grote groep liefhebbers, mede dankzij Snell’s epos ‘The Passion’, wat het paasverhaal muzikaal vertelt. Adrian Snells repertoire is in de loop van de jaren verbreed, maar veel van zijn muziek heeft de rode draad van pasen, de vurige liefde van God, als basis.

Het komt allemaal samen in een reeks intieme, sfeervolle optredens die Adrian Snell en zijn dochter Carla Jae in de aanloop naar pasen geven. Kaarten voor deze concerten, die de naam ‘Fierce Love...Beyond Words’ dragen, zijn te reserveren op www.zingenindekerk.nl.

Veel mensen kennen Adrian Snell door zijn bekendste
werk ‘The Passion’, geschreven om woorden en muziek
te vinden bij het verhaal van kruis en opstanding dat de
geschiedenis voorgoed veranderde.


Veel mensen kennen Adrian Snell door zijn bekendste werk ‘The Passion’, geschreven om woorden en muziek te vinden bij het verhaal van kruis en opstanding dat de geschiedenis voorgoed veranderde. Adrians muziek heeft in een periode van vierenveertig jaar en dertig albums deze thema’s verder omarmd, zoals in ‘Alpha & Omega’ (waaruit het lied ‘Vader vol van vrees en schaamte’ uit voort kwam) en zijn recente album ‘Fierce Love’, voor een belangrijk deel geïnspireerd door zijn werk als muziektherapeut. Carla Jae, Adrians dochter, is als zangeres actief in het Verenigd Koninkrijk maar heeft, sinds haar eerdere optredens in Nederland met Adrian, een eigen groep liefhebbers. Haar stemgeluid en stijl was eerder al te horen op Adrians album ‘Every Place Is Under The Stars’.

Des te specialer is het scala aan instrumenten
en geluiden die Adrian in de optredens gebruikt
vanuit zijn praktijk als muziektherapeut en
waarmee hij het publiek betrekt bij het geheel.


Voor de ‘Fierce Love... Beyond Words’ concerten putten Adrian en Carla Jae uit het rijke repertoire en smelten hun stijlen en de verhalen rondom de muziek op een bijzondere manier samen, waarmee intieme avonden ontstaan. Des te specialer is het scala aan instrumenten en geluiden die Adrian in de optredens gebruikt vanuit zijn praktijk als muziektherapeut en waarmee hij het publiek betrekt bij het geheel. Het laat u muziek beleven op een manier die woorden overbodig maakt.

En er is meer nieuws. In de aanloop naar de optredens is een lang gekoesterde wens van liefhebbers van Adrians muziek in vervulling gegaan. Veel koren in Nederland maken regelmatig gebruik van Adrians muziek. De bladmuziek voor veel van zijn werk, waaronder ‘the Passion’, is vanaf nu weer volop verkrijgbaar! Op de website www.gospelmusic.nl is de selectie te vinden en aan te schaffen.

11 april Grote Kerk Hoogeveen
12 april De Hoeksteen IJsselmuiden
13 april De Brug Aalburg
14 april Prot. Gemeente Alkmaar

Datum: 28 maart 2019
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Adrian Snell
Website: http://www.adrian-snell.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: