MENU
Golanhoogte voor Israel van groot strategisch belang

Golanhoogte voor Israel van groot strategisch belang

28 maa

SGP, CU en PVV vinden dat minister Blok te kritisch heeft gereageerd op de stap van de VS om te erkennen dat de Golan niet allen feitelijk, maar ook juridisch deel is van IsraŽl.

SGP-voorman Kees van der Staaij laat dat weten in schriftelijke vragen aan minister Blok van Buitenlandse Zaken. De vragen zijn mee-ondertekend door Joel Voordewind (ChristenUnie) en De Roon (PVV). De drie partijen stellen dat de Golan beter af is onder IsraŽlisch bestuur dan onder ďhet schrikbewind van de Syrische dictator Assad.Ē

Kees van der Staaij wijst erop dat de Golanhoogte voor IsraŽl van enorm groot strategisch belang is, en zo mogelijk nog meer voor de veiligheid van de bewoners van Noord-IsraŽl. ďVanaf de Golan kan bijna heel Noord-IsraŽl onder vuur worden genomen. Door de burgeroorlog is SyriŽ extreem instabiel. Daar komt bij dat de invloed van Iran in SyriŽ sterk toeneemt. Iran is de gevaarlijkste macht in de regio, zeker voor de bewoners van IsraŽl. Ik wil wel eens weten onder welke voorwaarden Nederland de stap van Amerika wil volgen,Ē aldus Van der Staaij.

Datum: 28 maart 2019
Auteur: SGP - Kees van der Staaij
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: