Golanhoogte voor Israel van groot strategisch belang

SGP, CU en PVV vinden dat minister Blok te kritisch heeft gereageerd op de stap van de VS om te erkennen dat de Golan niet allen feitelijk, maar ook juridisch deel is van Israël.

SGP-voorman Kees van der Staaij laat dat weten in schriftelijke vragen aan minister Blok van Buitenlandse Zaken. De vragen zijn mee-ondertekend door Joel Voordewind (ChristenUnie) en De Roon (PVV). De drie partijen stellen dat de Golan beter af is onder Israëlisch bestuur dan onder “het schrikbewind van de Syrische dictator Assad.”

Kees van der Staaij wijst erop dat de Golanhoogte voor Israël van enorm groot strategisch belang is, en zo mogelijk nog meer voor de veiligheid van de bewoners van Noord-Israël. “Vanaf de Golan kan bijna heel Noord-Israël onder vuur worden genomen. Door de burgeroorlog is Syrië extreem instabiel. Daar komt bij dat de invloed van Iran in Syrië sterk toeneemt. Iran is de gevaarlijkste macht in de regio, zeker voor de bewoners van Israël. Ik wil wel eens weten onder welke voorwaarden Nederland de stap van Amerika wil volgen,” aldus Van der Staaij.

SGP – Kees van der Staaij
© Henk-Jan Oudenampsen
28-03-2019
Buitenland
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies