Het grootste geschenk voor de vijfjarige M-mah

Mercy Ships – Het leven van de vijfjarige M’Mah werd overschaduwd door een gezwel (neurofibroom) op haar gezicht. Dit had grote gevolgen. Een sluier van angst en onzekerheid bedekte het lieve en speelse karakter van M’Mah. Het had ook een grote impact op de familie. ‘Ik hoop dat ze ooit weer zal stralen’, wenste haar moeder.

Toen M’Mah nog een baby was, zagen haar ouders een klein bultje en donkere haren boven haar linkeroog. Wat klein en onschuldig begon, groeide uit tot een pijnlijk gezwel. Tegen de tijd dat ze vijf jaar oud was hing de bult als een zware zak over haar voorhoofd, die haar oog begon te ontwrichten.

Andere kinderen wilden niet meer met M’Mah spelen omdat ze bang voor haar waren. De kleine M’Mah weigerde naar school te gaan. ‘Ze was zo bang. Ze zei dat iedereen om haar zou lachen,’ vertelt M’Mah’s moeder.

M’Mah’s ouders waren arm en hadden net genoeg geld om hun twee kinderen van voedsel te voorzien. Een dure operatie leek dus onmogelijk… Tot ze een bericht over de Africa Mercy hoorden. Het was de eerste keer dat ze durfden te geloven dat hun dochter geopereerd zou kunnen worden. Zou er dan toch iets mogelijk zijn?

Bevrijd van zorgen

De familie reisde urenlang om de Africa Mercy te bereiken, maar het einddoel was elke reiskilometer waard. Een operatie bleek mogelijk! Al snel verwijderde een plastisch chirurg de tumor en was M’Mah letterlijk bevrijd. In de weken die volgden werd de wens van haar moeder werkelijkheid. M’Mah begon weer te stralen. Kinderen lachten haar niet meer uit. Ze durfde haar speelse karakter weer te tonen en kon weer helemaal kind zijn.

Geen groter geschenk

Dankzij haar toegenomen zelfvertrouwen is M’Mah niet langer bang om naar school te gaan en zal ze daar volgend schooljaar mee beginnen. ‘Toen we naar het schip mochten komen, dankte ik God steeds opnieuw’, zei M’Mah’s moeder. ‘Ik had geen groter geschenk durven dromen op dit moment dan een goede gezondheid voor M’Mah.’

Mercy Ships is een christelijk goed doel met een duidelijke missie: in navolging van Jezus hoop en genezing brengen aan de allerarmsten in de wereld, omdat ieder mens kostbaar is.

Mercy Ships streeft ernaar, in navolging van Jezus, het toonbeeld van liefde in actie te worden door hoop te geven en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships. Mercy Ships wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden omdat ieder mens kostbaar is.

Mercy Ships
Mercy Ships
31-03-2019
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies