MENU
Het grootste geschenk voor de vijfjarige M-mah

Het grootste geschenk voor de vijfjarige M-mah

01 apr

Mercy Ships - Het leven van de vijfjarige MíMah werd overschaduwd door een gezwel (neurofibroom) op haar gezicht. Dit had grote gevolgen. Een sluier van angst en onzekerheid bedekte het lieve en speelse karakter van MíMah. Het had ook een grote impact op de familie. ĎIk hoop dat ze ooit weer zal stralení, wenste haar moeder.

Toen MíMah nog een baby was, zagen haar ouders een klein bultje en donkere haren boven haar linkeroog. Wat klein en onschuldig begon, groeide uit tot een pijnlijk gezwel. Tegen de tijd dat ze vijf jaar oud was hing de bult als een zware zak over haar voorhoofd, die haar oog begon te ontwrichten.
Andere kinderen wilden niet meer met MíMah spelen omdat ze bang voor haar waren. De kleine MíMah weigerde naar school te gaan. ĎZe was zo bang. Ze zei dat iedereen om haar zou lachen,í vertelt MíMahís moeder.

MíMahís ouders waren arm en hadden net genoeg geld om hun twee kinderen van voedsel te voorzien. Een dure operatie leek dus onmogelijkÖ Tot ze een bericht over de Africa Mercy hoorden. Het was de eerste keer dat ze durfden te geloven dat hun dochter geopereerd zou kunnen worden. Zou er dan toch iets mogelijk zijn?

Bevrijd van zorgen
De familie reisde urenlang om de Africa Mercy te bereiken, maar het einddoel was elke reiskilometer waard. Een operatie bleek mogelijk! Al snel verwijderde een plastisch chirurg de tumor en was MíMah letterlijk bevrijd. In de weken die volgden werd de wens van haar moeder werkelijkheid. MíMah begon weer te stralen. Kinderen lachten haar niet meer uit. Ze durfde haar speelse karakter weer te tonen en kon weer helemaal kind zijn.

Geen groter geschenk
Dankzij haar toegenomen zelfvertrouwen is M'Mah niet langer bang om naar school te gaan en zal ze daar volgend schooljaar mee beginnen. ĎToen we naar het schip mochten komen, dankte ik God steeds opnieuwí, zei MíMahís moeder. ĎIk had geen groter geschenk durven dromen op dit moment dan een goede gezondheid voor MíMah.í

Mercy Ships is een christelijk goed doel met een duidelijke missie: in navolging van Jezus hoop en genezing brengen aan de allerarmsten in de wereld, omdat ieder mens kostbaar is.
Mercy Ships streeft ernaar, in navolging van Jezus, het toonbeeld van liefde in actie te worden door hoop te geven en genezing te brengen.
Mercy Ships Holland wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships. Mercy Ships wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden omdat ieder mens kostbaar is.

Datum: 1 april 2019
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: