MENU
CBB presenteert HSV-grootletterbijbel

CBB presenteert HSV-grootletterbijbel

02 apr

Ermelo Afgelopen maandag heeft de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, een grootletteruitgave van de Bijbel in de Herziene Statenvertaling gepresenteerd. Deze is voortgekomen uit een samenwerking met stichting Herziening Statenvertaling, uitgever & drukker Royal Jongbloed en de CBB.

Uit handen van dhr. I.A. Kole, bestuurssecretaris van stichting HSV, mocht mevr. J.A. den Dunnen een exemplaar ontvangen. Zij is slechtziend en penningmeester van de NCB, de Nederlands Christelijke Blinden- en slechtzienden Belangenvereniging. De NCB heeft op verschillende wijzen de CBB gesteund in het uitbrengen van deze grootletteruitgave van de Bijbel. Twee bestuursleden van de NCB waren dan ook bij deze overhandiging aanwezig. Zowel stichting HSV als de NCB spraken hun dankbaarheid uit voor het uitbrengen van deze grootletterversie en verheugen zich dat hiermee een nieuwe doelgroep bediend wordt.

De CBB zet zich al meer dan 100 jaar in voor iedereen met een leesbeperking. Met deze opgebouwde kennis en ervaring heeft de CBB de grootletterversie geproduceerd om te voldoen aan de vraag naar deze vertaling van de Bijbel. Zo zijn de letters extra groot, zit er veel ruimte tussen de regels en heeft het ondoorzichtige papier een goed contrast. Deze ingebonden Bijbel bestaat uit zeven handzame delen met leeslinten en wordt geleverd met een opbergbox.

Bij de CBB kan men via het telefoonnummer 0341-56 54 99 of het e-mailadres info@cbb.nl de grootletteruitgave voor 89 bestellen, beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking.

Datum: 2 april 2019
Auteur: CBB - Jeroen de Wind
Foto: CBB
Website: http://www.cbb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vrijheid
17 aug

Vrijheid meer

Woorden
10 aug

Woorden meer

Beker
03 aug

Beker meer

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer