MENU
Sheba Medical Center in Israel een van de beste ziekenhuizen ter wereld

Sheba Medical Center in Israel een van de beste ziekenhuizen ter wereld

09 aug

Het Sheba Medical Center - of Tel HaShomer Hospital - in Ramat Gan is een leider in medische wetenschap en biotechnologische innovatie, zowel in het Midden-Oosten als wereldwijd, volgens het tijdschrift Newsweek magazine.

Het verwijzingsziekenhuis, verbonden aan de Universiteit van Tel Aviv, omvat centra voor bijna alle medische afdelingen en specialismen, en bedient meer dan 1 miljoen patiŽnten per jaar.
Meer dan 25 procent van al het IsraŽlische medische klinische onderzoek vindt plaats in de ultramoderne faciliteiten, en als ziekenhuis werkt het samen met bijna alle IsraŽlische medische instellingen om studenten op te leiden en de toekomst van het medische beroep vooruit te helpen.

De prestigieuze lijst werd samengesteld door een panel van medische professionals, bestuurders en artsen over de hele wereld.
Bovenaan de lijst stond de Mayo Clinic, die meerdere centra en ziekenhuizen in de Verenigde Staten heeft. Het werd gevolgd door de Cleveland Clinic, die ziekenhuizen heeft in de VS, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten. De derde plaats ging naar Singapore General Hospital, gevolgd door het Johns Hopkins Hospital, het Charitť in Berlijn, het Massachusetts General Hospital, Toronto General Hospital, University of Tokyo Hospital, het Lausanne University Hospital in Zwitserland en het Sheba Medical Center.

"We zijn trots en verheugd dat we door Newsweek magazine zijn uitgekozen om op deze prestigieuze lijst van eliteziekenhuizen over de hele wereld te staan", aldus Yitshak Kreiss, directeur-generaal van Sheba. "Dit is het hoogtepunt van 70 jaar toewijding aan uitmuntendheid, professionaliteit en innovatie door onze toegewijde, getalenteerde medewerkers op het gebied van geneeskunde en patiŽntenzorg.

"We zullen de grenzen blijven verleggen om behandelingen te vinden die niet alleen ten goede komen aan onze patiŽnten in IsraŽl, maar ook aan de mensheid over de hele wereld".

Datum: 9 augustus 2020
Auteur: Redactie christelijknieuws - Israel21C - Newsweek Magazine
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.israel21c.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: