MENU
Aanzienlijk deel van de Messiasbelijdende Joden stemde niet op Netanyahu

Aanzienlijk deel van de Messiasbelijdende Joden stemde niet op Netanyahu

13 apr

Dirk van Genderen: 'Ik vermoed dat wereldwijd veel christenen die zich verbonden voelen met Israel, hebben gebeden voor een overwinning van Netanyahu. Het is trouwens zeker opmerkelijk dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. Tot op het laatste moment voorspelden opiniepeilers een overwinning voor zijn tegenspeler Benny Gantz van de ‘Blauw en Wit Partij’.'

Onder christenen wereldwijd is dankbaarheid over de overwinning van Netanyahu. In Israel ligt dat toch wel duidelijk anders onder de 30.000 Messiasbelijdende Joden en wellicht ook onder de 4500 Arabische christenen en de 10.000 christenen met andere nationaliteiten, die in Israel wonen en/of werkzaam zijn.

Veel christenen die buiten Israel wonen, zien Netanyahu als een staatsman, een visionair, een strategisch denker, iemand die bruggen bouwt. Maar plaatselijke volgelingen van de Heere Jezus in Israel kijken toch anders tegen deze zaken aan. Zij zien dat Netanyahu heel veel macht en geld geeft aan ultraorthodoxe partijen om maar te kunnen regeren, partijen die de vrijheid van Messiasbelijdende Joden sterk inperken. Dit is de belangrijkste reden waarom een aanzienlijk deel van hen niet op Netanyahu heeft gestemd. Laten wij ondertussen wel voor hem blijven bidden.

Bron: Joel Rosenberg

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 13 april 2019
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: