MENU
Christengemeente in Winterswijk opent nieuw gebouw

Christengemeente in Winterswijk opent nieuw gebouw

17 apr

Christengemeente De Ontmoeting, voorheen Evangeliegemeente Spoorzicht, betrekt binnenkort het grondig verbouwde pand aan de Jeugdkerkstraat 5 in Winterswijk. Dit pand heeft in de loop der jaren diverse bestemmingen gehad. Zo was het oorspronkelijk een Parochiehuis, later was het pand in gebruik als poppodium en heeft ook Stichting Welzijn Winterswijk het pand in gebruik gehad.

Als gevolg op de derde ‘ruildeals’ van de Stedelijke Herverkaveling van Gemeente Winterswijk is op 8 januari 2018 de koopovereenkomst getekend van het pand. Op dat moment werd Christengemeente De Ontmoeting eigenaar van dit pand en kon er gestart worden met de grote verbouwing om het in slechte staat verkerende pand weer een nieuwe bestemming te geven.

Bij deze transitie paste ook een nieuwe naam voor de voormalige Evangeliegemeente Spoorzicht. Een nieuwe naam die past bij de visie van de christelijke gemeente. Evangeliegemeente Spoorzicht heet voortaan ‘Christengemeente De Ontmoeting’, omdat deze christelijke gemeente midden in de Winterswijkse samenleving wil staan en de bewoners en bezoekers van Winterswijk wil ontmoeten.

De afgelopen 15 maanden is er met tientallen vrijwilligers, bedrijven en organisaties hard gewerkt om het pand er weer prachtig uit te laten zien. De houten vloeren zijn verwijderd en vervangen door een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Er is een grote glazen pui geplaatst aan de zijde van de Jeugdkerkstraat om het pand een open karakter te geven, er zijn compleet nieuwe toiletgroepen aangebracht. Het pand is van fundering tot dak onder handen genomen.

In het paasweekend, op zaterdag 21 april en zondag 22 april, zal het pand officieel geopend worden, zijn er tal van activiteiten en is er voldoende mogelijkheid om het pand van binnen en van buiten goed te bekijken. Meer informatie rondom dit openingsweekend vindt u op de site van de Christengemeente.

Datum: 17 april 2019
Auteur: Christengemeente Winterswijk
Foto: Christengemeente Winterswijk
Website: http://www.cgdeontmoeting.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: