MENU
Koningsdagconcert voor de vervolgde christenen

Koningsdagconcert voor de vervolgde christenen

16 apr

Het voor velen traditionele HVC Koningsdagconcert zal in 2019 Woudenberg als gastlocatie hebben. De Hervormde Kerk van Woudenberg is op zaterdag 27 april vanaf 19:30 uur de ontmoetingsplek voor iedereen die zich verbonden voelt met de Kerk.

Het Mannenkoor Higgajon uit Harderwijk zingt een bijzonder veelzijdig programma met veel vaderlandse liederen, zowel in koorzang als samenzang. De toegangsprijs is € 5,- en de opbrengst van het concert is voor de hulpprojecten van Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). Meer informatie over het concert is te vinden op de website van Stichting HVC.

Ontmoeting en samenzang
Wereldwijd stijgt het aantal vervolgde christenen. Volgens de huidige schattingen zijn het er meer dan 245 miljoen. Daarmee vormen christenen de grootste groep vervolgde mensen ter wereld. Christenen in Nederland kunnen veel leren van de verhalen van hun broeders en zusters in andere landen. Namens Stichting HVC zal de heer Jan Bor enkele van deze verhalen delen tijdens het concert op Koningsdag 2019. Het Mannenkoor Higgajon werkt graag mee aan een concert rondom het thema christenvervolging. Het christelijke koor staat onder leiding van dirigent Peter Eilander en wordt begeleid door Johan de Graaf op orgel en door Aniek van Oosterom op panfluit. Het koor en de muzikanten nodigen jong en oud uit om met het mee te komen zingen.

Geestelijke en praktische ondersteuning
Stichting HVC is een energieke hulporganisatie met vrijwilligers in heel Nederland. De stichting staat graag ‘met de voeten in de modder’; de organisatie heeft korte lijnen met de hulpprojecten dankzij lokale partners. Naast het bieden van geestelijke en praktische ondersteuning in nood, verspreidt Stichting HVC het Evangelie en bekommert ze zich over (wees)kinderen die aan hun lot zijn overgelaten. Meer informatie over Stichting HVC vindt u op www.stichtinghvc.nl.

Datum: 16 april 2019
Auteur: Maarten - Stichting Hulp Vervolgde Christenen
Foto: Stichting Hulp Vervolgde Christenen
Website: http://www.stichtinghvc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: