MENU
Pasen: Nieuw leven

Pasen: Nieuw leven

20 apr

Nu het lente is, worden we verrast door de natuur. Op wonderlijke wijze groeit en bloeit alles weer volop na een periode van kou en doodsheid. Kijk, die rups. Een tijdlang zat hij stilletjes verborgen in z’n cocon. Het leek hopeloos... geen leven te bespeuren. Maar plotseling verschijnt daar een prachtige vlinder. Een nieuw begin. Een nieuw leven.

Ook wij kunnen een nieuw leven krijgen. Hoe het ook met ons is en wat er ook is gebeurd, God wil ons leven vernieuwen.

Het ontstaan en de groei van menselijk leven is fascinerend. Uit een bevruchte eicel ontstaat een compleet nieuwe persoon. Volgens een meesterlijk plan groeit het nieuwe mensje uit die ene cel. De timing is perfect, alles klopt.
Het ontstaan van leven heeft alles te maken met God. Hij is de Maker en ook de Hersteller van het leven. Als je in Hem gelooft, word je ‘opnieuw geboren’, staat er in de Bijbel. Je maakt een nieuw begin.

In het begin leefde de mens in relatie met God. God gaf ons een vrije wil. Wij, mensen, kozen ervoor om onze eigen weg te gaan. Daardoor zouden wij voor altijd van God gescheiden zijn.

Omdat God veel van ons houdt, heeft Hij ervoor gezorgd dat wij weer een relatie met Hem kunnen krijgen. Zijn Zoon, Jezus Christus, werd als mens op aarde geboren. Hij werd aan een kruis gehangen en onderging daar in onze plaats de straf van God voor onze verkeerde daden. Hij stierf en werd begraven. Maar na drie dagen stond de Heer Jezus op uit de dood, en later ging Hij weer terug naar de hemel.

Als je gelooft dat de Heer Jezus voor jou aan het kruis is gestorven, krijg je een relatie met God. Hij wil je Vader zijn, die je vergeeft, die van je houdt, die voor je zorgt, die je een nieuw leven geeft.

Datum: 20 april 2019
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.leven.nu

Dit artikel delen:

Meer nieuws: