MENU
Zangeres Kinga Ban is bij haar hemelse Vader

Zangeres Kinga Ban is bij haar hemelse Vader

06 mei

Kinga is vanmorgen thuis in het bijzijn van haar gezin overleden. De begrafenis vindt vrijdag plaats in besloten kring. Op haar website staat: 'De stad bruist, de mensen zingen, een feest als nooit tevoren. Dan klinkt mijn naam, mijn nieuwe naam, ik ben opnieuw geboren.' Kinga Esther Bán 27-07-1981 – 06-05-2019

Kinga is vanmorgen thuis in het bijzijn van haar gezin overleden. De begrafenis vindt vrijdag plaats in besloten kring. Woensdag tussen 17.00 en 21.00 uur is er voor wie wil een gelegenheid om afscheid te nemen in de lichtboog in Houten. Er is een online condoleanceregister geopend.
Kinga Esther Bán was een Nederlands zangeres van christelijke muziek. Ze was vooral bekend van haar jarenlange deelname aan Sela. Nadat ze in 2017 stopte bij deze formatie, bracht ze nog diverse soloproducties uit.

Sinds haar twaalfde was Kinga al bezig met zingen. In 2005 studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Utrecht. Kinga werkte van 2000 tot 2015 als koorlid en solist mee aan de Pinksterconferenties en de daaraan gerelateerde cd's met Opwekkingsliederen. Van 2001 tot 2004 zong ze in het gospelkoor Gospel Boulevard van dirigent André Bijleveld. Ze was ook te horen in meerdere liederen van Psalmen voor Nu. Ze is met name bekend van de band Sela, waarvan ze in 2008 zangeres werd. Daarnaast werd ze ook zangdocente en gaf ze workshops.

In 2011 werd bij haar borstkanker geconstateerd. In december 2012 bleken er uitzaaiingen te zijn naar de botten. Ondanks deze boodschap besloot ze haar zangactiviteiten door te zetten. Na erge rugklachten kreeg ze hormoonbehandelingen om de groei van kankercellen te remmen. Bán putte naar eigen zeggen veel kracht uit haar relatie met God.

In april 2016 kwam haar soloalbum "Uit Liefde" uit. Het album bevat covers en zelf geschreven songs. In juni 2016 gaf ze naar aanleiding van het album twee concerten. Hiervan werd een live-registratie gemaakt die in februari 2017 op CD en DVD verscheen.[4] In de loop van 2017 nam de pijn in de rug weer toe, waarna een operatie volgde. Ze besloot te stoppen met Sela.
In maart 2018 kwam haar tweede album met de titel "Vandaag" uit, gevolgd door een concerttour onder de naam "Wat Fluistert Vandaag?".

Ike, Liva en Kene hebben met hun moeder Kinga onlangs nog een cd gemaakt: dóór alle leeftijden, vóór alle leeftijden. Superstoere en ontroerende liedjes van de kinderen zelf, een slaapliedje voor de allerkleinsten en nummers die een belangrijke plek hebben in het gezinsleven van Kinga, Reinder en de kinderen.
Kinga Bán overleed op maandagochtend 6 mei 2019 thuis in Houten.

Datum: 6 mei 2019
Auteur: Redactie christelijknieuws - wikipedia
Foto: © TOFF-fotografie Tobias Huizing
Website: http://www.kingaban.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: