MENU
Enorme run op muziek van Kinga Ban

Enorme run op muziek van Kinga Ban

12 mei

Afgelopen maandag overleed zangeres Kinga Bán op 37-jarige leeftijd. Haar overlijden heeft gezorgd voor een enorme run op haar muziek. Maar liefst zeven keer staat ze deze week in de Nederlandse Gospel Top 10: vijf solo-albums en twee albums samen met de band Sela. Op nummer 1 het album dat ze recent maakte samen met haar kinderen: ‘Wij. Samen!’

De Nederlandse Gospel Top 10 wordt samengesteld door het muziekteam van Groot Nieuws Radio en is gebaseerd op airplay- en verkoopcijfers. Het doel van de lijst is om de populairste christelijke albums van het moment in kaart te brengen. De lijst komt elke vrijdagmiddag voorbij in het programma Backstage.
Nederland Zingt, zaterdag 11 mei om 18.45 uur, NPO 2. Nederland Zingt (EO) past dit weekend haar uitzendingen aan in verband met het overlijden van Kinga Bán. De zangeres, die afgelopen maandag overleed aan de gevolgen van borstkanker, was de afgelopen jaren een vertrouwd gezicht in het NPO 2-programma.
Zo werkte ze als leadzangeres van Sela mee aan de Nederland Zingt Dag van 2015 en was ze geregeld te zien bij tv-opnames en in uitzendingen. Ook afgelopen najaar bezong ze, kwetsbaar en krachtig, haar geloof in God tijdens de tv-opname in Zwolle.

Dit zijn enkele nummers van Kinga in de actuele gospellijst:Datum: 12 mei 2019
Auteur: Groot Nieuws Radio - Redactie Christelijknieuws
Foto: © TOFF-fotografie Tobias Huizing
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: