MENU
Theoloog des Vaderlands Stefan Paas doet verslag Nationale Synode

Theoloog des Vaderlands Stefan Paas doet verslag Nationale Synode

21 mei

Op 29 mei vindt de Nationale Synode 2019 plaats. In de Grote Kerk van Dordrecht zullen vertegenwoordigers van de Nederlandse Protestantse Kerken samen komen en uitspreken dat ze bij elkaar horen.

Deze manifestatie is onderdeel van de herdenking van 400 jaar Nationale Synode. De EO heeft het afgelopen jaar in verschillende programma’s hierbij stilgestaan. In 'Liefs uit #Dordrecht' zien we de huidige Theoloog des Vaderlands Stefan Paas in Dordrecht waar hij, ook via Twitter, verslag doet van de Nationale Synode.

De leidende vraag voor Stefan Paas bij zijn bezoek aan de Nationale Synode is: hoe houden we kerk, Bijbel en samenleving bij elkaar in deze tijd?

Stefan Paas: “De natie wordt nu niet meer bedreigd. Er is geen politieke noodzaak om een nieuwe Nationale Synode te houden. Maar misschien dat er juist daarom wat meer rust is, wat meer ontspanning om elkaar weer op te zoeken. De behoefte om elkaar met grote woorden om de oren te slaan is minder geworden. In plaats daarvan is de kracht ontdekt van grote woorden: dat ze ook kunnen verbinden, bezielen. Kunnen we als kerken samenwerken? Dat is de vraag.”

Het programma geeft ook een impressie van de belangrijkste momenten van de Nationale Synode zoals toespraken en het ondertekenen van een verklaring door kerken voor samenwerking en eenheid.

De EO zendt 'Liefs uit #Dordrecht' uit op 9 juni, Eerste Pinksterdag. Inspiratie, geloofstaal en het begin van de kerk zijn van oudsher thema’s die tijdens het Pinksterfeest centraal staan in het Christendom.

'Liefs uit #Dordrecht', 9 juni om 12.00 uur op NPO 2.

Datum: 21 mei 2019
Auteur: Evangelische Omroep - Deborah van Geest
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: