Christelijke tv-studio in Jeruzalem verwoest door brandstichting

Afgelopen weekend is een tv-studio van de christelijke organisatie Daystar Television Network in brand gestoken en volledig uitgebrand. Ook de apparatuur in de studio is verwoest. Veiligheidscamera’s laten zien dat de brandstichter met een touw naar het dak van de studio is geklommen, daar brand stichtte en vervolgens verdween. De Israëlische politie is naar hem op zoek.

Daystar is één van de grootste christelijke netwerken ter wereld. Het is het enige christelijke tv-station dat zowel via de kabel als de satelliet in Israel kan worden bekeken. De studio werd de afgelopen gerenoveerd en het was de bedoeling dat vanaf 1 juni aanstaande weer in gebruik zou worden genomen.

Marcus Lamb, de oprichter en directeur van Daystar Television Network hoopt dat de boodschap van vergeving, één van de centrale thema’s in de programma’s, de dader zal aanraken. ‘Uit het as van deze tragedie zal deze studio herrijzen en voortgaan met het verspreiden van de boodschap van Gods liefde en vergeving aan het Joodse volk.’

Al vanaf 2006 zendt Daystar christelijke programma’s uit vanuit Israel. De studio bevindt zich in de omgeving van Abu Tor en kijkt uit over de Oude Stad van Jeruzalem aan de zijde van de Berg Zion. Daystar is al benaderd door andere christelijke organisaties die hun hulp hebben aangeboden.

Bron: Kehila News – Dirk van Genderen

Dirk van Genderen – Kehila News
Kehila News
28-05-2019
Buitenland
https://www.kehilanews.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies