Zomerkampen voor kansarme kinderen: Even ontsnappen aan de armoede

Zending over Grenzen ziet om naar kansarme kinderen in Oost-Europa en laat hen merken dat zij er niet alleen voor staan. Zo laten ze Gods liefde zien. De hulporganisatie organiseert iedere zomer christelijke kinderkampen. Tijdens een christelijk zomerkamp komen kinderen die opgroeien in een sociaal ontwricht gezin of tehuis tot rust in een ontspannen omgeving. Ze kunnen weer even kind zijn en leren over God.

Zending over Grenzen helpt met de zomerkampen kansarme kinderen in Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Sport en spel, leren over God en nieuwe vriendjes maken. Vaak komen kinderen compleet veranderd terug van een vakantie in een zomerkamp.

Vaak komen kinderen compleet veranderd

terug van een vakantie in een zomerkamp.

Serjina (11) uit Bulgarije leeft in een arme Roma-gemeenschap. De lokale voorganger Emil Metodiev trof Serjina en haar zusje en broertjes wel eens huilend van de honger aan. Maar vorig jaar ging Serjina voor het eerst met Zending over Grenzen mee op zomerkamp en dit veranderde haar leven. “Ik kwam er tot geloof”, vertelt het Bulgaarse meisje. Aanvankelijk was ze bang om mee op kamp te gaan, omdat ze nooit eerder buiten haar dorp was geweest. Eenmaal op kamp was ze echter diep onder de indruk.

Elke dag bidden

“Het leukste aan het kamp vond ik de nieuwe liedjes, het zwembad en dat ik elke dag iets nieuws over God leerde”, aldus Serjina. Ook haar moeder Lyubka merkte verandering bij haar dochter: “Ze zegde Bijbelversen op en moesten we van haar voor elke maaltijd bidden.”

Kind-zijn

Tijdens een christelijk zomerkamp komen kinderen die opgroeien in een sociaal ontwricht gezin of tehuis tot rust in een ontspannen omgeving. Ze kunnen weer even kind zijn en leren over God.

Ieder jaar nemen zo’n 3500 kinderen

deel aan een zomerkamp.

Help mee!

Voor € 10,- kan één kind een dag mee op zomerkamp. Een zomerkamp duurt gemiddeld tien dagen. Helpt u mee? Bezoek de website van Zending over Grenzen via de link hieronder.

Redactie Christelijknieuws
Zending over Grenzen
31-05-2019
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl/zomerkampen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies