MENU
Veel kerken kijken mee naar preek op Opwekking

Veel kerken kijken mee naar preek op Opwekking

04 jun

Nog een paar dagen en dan gaat de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking van start. Het thema is ‘Dieper met de Geest’ en de verwachting is dat duizenden christenen naar Biddinghuizen zullen trekken om de conferentie mee te maken. Maar ook veel kerken in het land zullen komend weekend verbonden zijn met de dienst op Opwekking.

“We krijgen veel vragen van kerken of ze de preek mogen streamen”, vertelt Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking in gesprek met Groot Nieuws Radio. “Dat gebeurt steeds vaker. Ze krijgen dan van ons het draaiboek opgestuurd zodat ze exact weten wanneer de preek begint. Dan doen ze hun eigen zangdienst en daarna switchen ze naar de beamer en kunnen ze meegenieten van de preek van zondagochtend hier.”

Record
Stichting Opwekking verwacht komend weekend zeker 21.600 kampeerders op het terrein naast Walibi Holland. En dat is een record. “We hebben er nog nooit zoveel gehad. Maar er zijn altijd mensen die op de vrijdag zelf gewoon komen, dus we gaan zeker rond de 22.000 kampeerders eindigen. Daar hebben we ons op voorbereid, er zijn wat extra toiletunits besteld. We zijn op grote massa’s voorbereid. Het is een feest dat er zoveel mensen gaan komen dit jaar.”

Opbouwploeg
Zo’n 700 tot 800 mensen helpen deze week mee met het opbouwen van het conferentieterrein. Ruben Flach: “De bouwploegen zijn deze week bezig met alles te vullen en alles klaar te maken voor het programma. Het is een soort conferentie voor de conferentie, want we hebben ’s avonds ook diensten. Vier van de sprekers van de Pinksterconferentie komen deze week al langs, omdat veel van de vrijwilligers niks van de conferentie meemaken. Die bieden we toch een stukje conferentie aan.”

Het hele gesprek met Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, kun je via Groot Nieuws Radio terugluisteren.

Datum: 4 juni 2019
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: © Toff fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Afscheid
05 okt

Afscheid meer

Staand
28 sep

Staand meer

Altaar
21 sep

Altaar meer

Vogeltje
14 sep

Vogeltje meer

Koning
07 sep

Koning meer

Vrijheid
17 aug

Vrijheid meer