MENU
Jorieke: Leven kan ik alleen in de vrijheid die God geeft

Jorieke: Leven kan ik alleen in de vrijheid die God geeft

05 jun

Jorieke Eijlers-Fredrikze en Thijs Noorlandt zijn beiden actief bij de christelijk radiozender Groot Nieuws Radio. Maar onlangs waren ze zelf te gast bij de zender om hun nieuwe boek 'Verlangen naar vrijheid' te bespreken. Het gesprek is terug te luisteren via de website van Groot Nieuws Radio.

"Aan de ene kant ben ik enthousiast en aanwezig, maar ik kan ook juist heel erg genieten van rust en stilte", vertelt Jorieke Eijlers-Fredrikze (1985). "Urenlang kan ik mijmeren over de diepere dingen van het leven, maar ik word ook ronduit gelukkig van spelen. In mijn programma ben ik op zoek naar de juiste balans in plezier, verbinding en diepgang."

In de uitzending vertelden ze over het ontstaan
van het boek, maar vooral over de persoonlijke
worstelingen waar Jorieke doorheen ging tijdens
haar identiteitscrisis.


In het programma 'Bij Jorieke' zijn al heel veel mensen te gast geweest, maar onlangs werden Jorieke en Thijs zelf geïnterviewd. De vragen kwamen van luisteraars, collega’s en vrienden van het programma. Dinsdag verscheen hun boek Verlangen naar vrijheid. In de uitzending vertelden ze over het ontstaan van het boek, maar vooral over de persoonlijke worstelingen waar Jorieke doorheen ging tijdens haar identiteitscrisis.

Goed leven
“Heel lang begreep ik het leven niet, totdat ik op het punt kwam dat ik dacht het leven te snappen”, vertelt Jorieke. “Ik had de plek op het werk die ik wilde. Ik had een vriend en het gewicht bereikt dat ik wilde hebben. Alle factoren voor een goed leven waren er. Ik dacht: dit is het! Maar ondertussen was ik heel moe, ik kreeg een auto-ongeluk, maar dat negeerde ik compleet.”

Crisis
“Vervolgens kwam Groot Nieuws Radio in crisis en werd er een actieweek georganiseerd. Ik was eigenlijk al doodop, maar toch had ik het gevoel dat ik alles maar moest geven. Maar ik had eigenlijk niks meer te geven. Ik werd steeds verwarder en dat was de druppel. Ik had niet door wat er gebeurde, maar voelde wel dat het niet goed ging. Ik probeerde met man en macht me vast te houden, gezonder te gaan eten en leven. Maar ik zag dat de rest van de collega’s in de startblokken stond om verder te gaan. Ik bleef alleen achter, dat gaf paniek.”

Jorieke: "Ik zag dat de rest van de collega’s in de
startblokken stond om verder te gaan.
Ik bleef alleen achter, dat gaf paniek."


Boek
Verlangen naar vrijheid is een inspirerend boek over wandelen met God en vrijheid vinden in Hem. Jorieke Eijlers-Fredrikze zocht lange tijd haar identiteit buiten God. Totdat ze niet meer verder kon en in een diepe burn-out belandde. Maar God bevrijdde haar van de slavernij van (zelf-)oordeel, pleasen en presteren. Samen met haar programma-redacteur Thijs Noorlandt beschrijft ze haar levensreis naar vrijheid, afgewisseld met de reis van het volk Israël naar het beloofde land. Met veel quotes van reisgenoten als Arie de Rover en psycholoog Marieke Meijer, bemoedigende verhalen en fun facts.

Titel: Verlangen naar vrijheid
Auteurs: Jorieke Eijlers-Fredrikze, Thijs Noorlandt
EAN nummer: 9789043531016
Uitgever: Kok
Prijs: € 17,99

Meer informatie is ook te vinden op deze website: www.verlangennaarvrijheid.nl

Datum: 5 juni 2019
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: © Groot Nieuws Radio
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: