MENU
Meisje uit moslimgezin maakt keuze voor Jezus

Meisje uit moslimgezin maakt keuze voor Jezus

12 jun

“Ik ben geboren in Nederland, in een Turks gezin. Mijn ouders waren geen fanatieke moslims, maar in moeilijke en donkere periodes riepen ze naar Allah. Als kind vond ik de islam niet uitnodigend. Niet naar mijzelf en niet naar anderen. Ik moest christenen, Joden, Koerden en Nederlanders haten. Dit kon toch niet de God zijn waar ik in wilde geloven?!

Bang voor het onbekende
In een moeilijke periode in mijn leven ontmoette ik Suzanne*: een christelijk meisje dat altijd bad voor haar eten. Op een ochtend vroeg ik haar: ‘Wat moet ik doen om in de hemel te komen?’ Ze keek mij aan en zei: ‘Geloven!’ Dat klonk erg makkelijk, dus vertelde ik haar wat je volgens de islam moet doen om in de hemel te komen. Terwijl ik dat vertelde, voelde ik dat er meer moest zijn. ‘Waar moet ik in geloven, dan?’, vroeg ik. Ze antwoordde: ‘In Jezus Christus, die gestorven is aan het kruis en op de derde dag weer opstond uit de dood’. In de weken erna vroeg ik Suzanne of ze mij wilde leren bidden. Ze zei dat ik mijn hart moest openstellen voor Jezus. Maar dit deed ik nog niet, want ik was bang. Bang voor dit onbekende en ongeloofwaardige verhaal.

Bibberend van angst
Die zondag vroeg Suzanne mij mee naar de kerk. Ik weigerde direct, want mijn familie zou dat nooit goedkeuren. Ze zouden mij opsluiten in huis! In de weken die volgden vroeg Suzanne het nog een paar keer, en op een bepaald moment besloot ik om te gaan. Ik zei niets tegen mijn moeder en familie; hier mochten ze nóóit achter komen. Bibberend van angst zat ik in de auto, op weg naar de kerk.

Toen de dienst begon, sloten de aanwezigen hun ogen. Zij richtten zich op God. Ik was jaloers op de hoop die zij hadden. Toen de dominee God aanriep, verdween de kracht in mijn benen. Ik viel terug in mijn stoel en voelde een liefde die ik nooit eerder had gevoeld. Achteraf weet ik, dat dit de Heilige Geest was! Een zondag later gaf ik mijn hart aan Jezus. Daar startte mijn persoonlijke relatie met Hem, waardoor ik op het punt kwam dat ik mij liet dopen.

Verstoten en gehaat
Mijn keuze om Jezus te volgen, heeft grote gevolgen. Mijn familie heeft mij verstoten; ik word door hen vervloekt en gehaat. Nooit ben ik meer welkom, tenzij ik weer moslim word. Regelmatig krijg ik bedreigingen en haatberichten. Mijn moeder is kapot van mijn bekering. Eén van de laatste dingen die ze tegen mij zei was: ‘Ik wilde dat ik je nooit in het leven had gezet’. Mijn verhaal staat niet op zich. Veel Marokkaanse en Turkse Nederlanders durven de keuze niet te maken om Jezus te volgen. Ze zijn bang om verstoten te worden, of zelfs vermoord. Maar, als wij het licht van de wereld zijn, laten we dan juist schijnen in het duisternis waarin zij leven!”

Melek*

* Om privacyredenen zijn hun echte namen niet vermeld.

Lees meer over het werk van hulporganisatie Verre Naasten via de link naar de website onderaan dit item.

Datum: 12 juni 2019
Auteur: Verre Naasten - Klaas Harink
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: