MENU
Burgemeester overhandigt vaatje haring aan Het Open Huis Haarlem

Burgemeester overhandigt vaatje haring aan Het Open Huis Haarlem

14 jun

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem nam vrijdag 14 juni het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van Het Vishuysch in ontvangst. De burgemeester heeft dit vaatje haring vervolgens aangeboden aan de bezoekers van Het Open Huis (onderdeel van Stichting Ontmoeting). Samen met meer dan 80 bezoekers van Het Open Huis is de haring genuttigd.

In Het Open Huis werken tientallen vrijwilligers aan een warm welkom voor de bezoekers die dagelijks komen. Er is inloop, open maaltijden, huiswerkbegeleiding, taallessen, een kledingwinkel, voedselpakketten en professionele begeleiding. Het Open Huis werkt zo aan een veilige en opbouwende plek in de wijk. Wekelijks komen er meer dan 300 verschillende bezoekers af op de activiteiten die plaats vinden.

Bezoekers en medewerkers van Het Open Huis kijken terug op een feestelijke ochtend waarbij de burgemeester afsloot met lovende woorden voor het werk dat er gedaan wordt in Schalkwijk. Hij is onder de indruk van de grote hoeveelheid en diversiteit van de bezoekers.

Over Ontmoeting
Vastgelopen mensen worden door Ontmoeting ondersteund om hun leven weer op orde te krijgen. We leren hen om weer op eigen benen te staan, relaties aan te gaan en te onderhouden en de juiste keuzes te maken. Zo krijgen ze weer perspectief in hun leven.
Dankzij onze vrijwilligers en medewerkers kunnen we deze missie uitvoeren. Ze zetten zich met hart en ziel in voor hun medemens. Door een luisterend oor of praktische begeleiding te bieden. Of door ondersteunende taken te verrichten.

Datum: 14 juni 2019
Auteur: Ontmoeting - Besselyn de Rooij
Foto: Ontmoeting
Website: http://www.ontmoeting.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: