MENU
Onacceptabel dat in AZC gebedsoproep wel mag maar Bijbelstudie niet

Onacceptabel dat in AZC gebedsoproep wel mag maar Bijbelstudie niet

15 jun

Als christelijke asielzoekers in het AZC samen met anderen een Bijbelstudie willen doen, dan mag het COA hen geen beperkingen opleggen. Dat vindt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. Hij wil dat de regering in gesprek gaat met het COA over het bericht van het Reformatorisch Dagblad dat in AZC Gilze-Rijen gezamenlijke Bijbelstudie niet zou zijn toegestaan.

Bisschop: Hier wordt met twee maten gemeten. Vorig jaar november heb ik nog aandacht gevraagd voor het feit dat in AZC's regelmatig islamitische gebedsoproepen door de slaapzalen klinken. Ook s morgens vroeg. Asielzoekers uit islamitische landen zijn vaak onaangenaam verrast als ze juist in een toevluchtsoord als het AZC weer die oproep horen. De regering antwoorde toen dat islamitische asielzoekers dat mogen, mits ze het kleinschalig houden, op hun telefoon bijvoorbeeld. Ik vind het onbegrijpelijk dat zoiets wl is toegestaan, maar een gezamenlijke Bijbelstudie van een paar christelijke asielzoekers niet.

Het SGP-Kamerlid wil opheldering en stelt daarom schriftelijke vragen aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Schriftelijke vragen van het lid Bisschop (SGP) aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over het bericht Te veel beperkingen voor Bijbelstudie in AZC.

Datum: 15 juni 2019
Auteur: SGP - Roelof Bisschop
Foto: SGP
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: