TWR slaat nieuwe weg in met uniek mediabelevingscentrum

Hubrecht Smits, directeur van TWR Nederland & België, heeft de sleutels van het Poortgebouw op Landgoed Schaffelaar in Barneveld overhandigd gekregen. De zendingsorganisatie wil in het gebouw een nieuw en uniek mediabelevingscentrum openen – ‘Missie & Media’ – om mensen meer bij het wereldwijde werk te betrekken. De komende maanden wordt hard gewerkt om een interactief programma voor bezoekers klaar te maken.

De wereld vol nieuwe media biedt grote kansen om het Evangelie overal bekend te maken. TWR doet dat sinds 1952 via radio, maar gebruikt de laatste jaren ook steeds meer nieuwe media zoals apps, internet en audiospelers. In het belevingscentrum kunnen bezoekers van dichtbij kennismaken met het werk van TWR, daar zelf actief mee bezig zijn en ontdekken wat er wereldwijd gebeurt op het zendingsveld, maar ook wat TWR in Nederland doet. Verhalen van mensen ver weg komen dichtbij, zodat er meer betrokkenheid groeit.

Bert Kuijt, directeur van KBB B.V., wiens organisatie zich al jaren lang inzet om ‘Het Schaffelaar Erf’ en de diverse gebouwen te revitaliseren, is enthousiast over de samenwerking. “We zochten een organisatie die past in de opzet van Het Schaffelaar Erf: kleinschalig, divers en gericht op elkaar. Het nieuwe initiatief van TWR is een mooie aanvulling op het Erf.”

“Het pand is helemaal geschikt voor ons doel en we ervaren dat dit op ons pad is gebracht. Er is een goede klik met KBB; wij zien een mooie samenwerking tegemoet”, vindt Hubrecht Smits.

Het belevingscentrum bevindt zich naast Huize De Schaffelaar waar het kantoor van TWR gevestigd is. Het Poortgebouw is een nieuw gebouw, dat door het gebruik van natuurlijke materialen mooi opgaat in de omgeving. Het gebouw bestaat uit twee cirkels, waarbij de rondingen gescheiden worden door een poort, die de toegang vormt voor de bezoekers van Het Schaffelaar Erf. Op het Erf is in de nabije toekomst een kinderboerderij te vinden, een kunstatelier, een dagbesteding voor mensen met een beperking en het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Verder wordt gewerkt aan een pannenkoekenrestaurant en een winkel met natuurproducten. Het idee achter de herinrichting van Het Schaffelaar Erf is om een verbinding te maken tussen spelen en natuur, verleden en heden. Gecombineerd met de prachtige omgeving van het landgoed is hier alles aanwezig voor een mooie dag.

Over Trans World Radio (TWR)

Trans World Radio laat wereldwijd het Evangelie van Jezus Christus horen via de media, waaronder radio, internet, audiospelers en apps. TWR maakt hierbij gebruik van zestien grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. Steeds vaker worden de programma’s van TWR ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

Trans World Radio – Wim Klein
TWR
05-07-2019
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl/belevingscentrum

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies