MENU
Mooie samenwerking voor Oost-Europa en Almere

Mooie samenwerking voor Oost-Europa en Almere

13 jul

Zending over Grenzen: In mei eindigde de PLMA-beurs in de RAI in Amsterdam, waar we met een grote groep vrijwilligers de ontelbare hoeveelheid producten ophaalden, die door standhouders achtergelaten werd voor het goede doel. Een deel van de producten ging naar Oost-Europa, het andere deel werd uitgedeeld aan 5300 mensen uit minimahuishoudens in Almere en Amsterdam. Dit bijzondere resultaat was niet mogelijk geweest zonder de hulp en steun van de vele betrokken partijen.

Eind mei vertrok een vrachtwagen volgeladen met producten naar Oost-Europa. Twee dagen daarvoor verzamelde een grote groep vrijwilligers deze producten op de PLMA-beurs; zes vrachtwagens vol. We mogen dit als organisatie al zo'n 20 jaar doen en nog steeds lijkt de opbrengst ieder jaar iets meer te zijn. "Hoewel het lastig is iets te zeggen over exacte aantallen, waren de vrachtwagens dit jaar voller dan vorig jaar", zegt collega Klaas Aalbers, "Sowieso is er een recordhoeveelheid producten naar Oost-Europa gegaan."

Feest om samen te doen
Omdat alleen de lang houdbare spullen de grens over mogen in de Oost-Europa, werken we samen met lokale organisaties, zodat de andere producten een goede bestemming krijgen bij minderbedeelden in onder meer Almere. Dit jaar sloegen we de handen ineen met Missiecentrum De Wegwijzer en Bij Bosshardt (onderdeel van het Leger des Heils), waardoor we zo'n 5300 mensen blij mochten maken met voedselpakketten en bereide maaltijden.

Wijkpastor Bert Noteboom van De Wegwijzer zegt: "Het is fantastisch om met Zending over Grenzen samen deze klus te klaren. Als organisaties hebben we zo veel overeenkomsten. We houden veel van God en van mensen. Maar ook komen we op voor de zwakkeren en armen in de samenleving. Echt een groot feest om samen te doen. De organisatie liep gesmeerd en er is door de vrijwilligers ongelofelijk veel werk verricht. Het is elk jaar weer ongelofelijk hoeveel voedsel er vanuit de RAI-hallen komt." Dankzij de samenwerking met De Wegwijzer en Bij Bosshardt hebben meer dan 450 vrijwilligers zich ingezet voor dit intensieve en dankbare evenement.

Hulp van ondernemers
We hebben ook erg veel te danken aan diverse ondernemers die op verschillende manieren hun steentje hebben bijgedragen. Het Vrieshuis in Almere was een toplocatie waar de producten niet alleen gekoeld opgeslagen konden worden, maar ook konden worden gesorteerd. Van Quick Rentals mochten we een heel aantal pompwagens en heftrucks lenen en CEVA Logistics en Holwerda Logistics stelden vrachtwagens ter beschikking. Dankzij Sligro, Jumbo, Fruithal Smits en gemeente Almere hadden we genoeg dozen, tassen, kisten en bakken om de spullen in te verzamelen en versturen. We zijn al deze partijen enorm dankbaar voor hun ondersteuning. "Als iedereen beschikbaar stelt wat hij of zij in huis heeft, dan wordt het een grote zegen voor deze stad", zegt Bert Noteboom, "En dat hebben we voor ogen, de bloei van de stad. Als we met elkaar daar een steentje aan bij mogen dragen, stemt dat ons dankbaar. Zo'n succes, daar gaan we volgend jaar weer voor!"

Datum: 13 juli 2019
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: