MENU
Ruim duizend deelnemers tijdens de Reveilweek

Ruim duizend deelnemers tijdens de Reveilweek

22 jul

De 54e Reveilweek heeft als thema ‘Leef!’. Ruim duizend mensen van 0 - 87 jaar oud denken plenair en in kleine groepen na over het thema. Veel deelnemers aan deze christelijke vakantieweek zien het als een investering in hun geestelijk leven. In kleine groepen, met mensen die je niet hebt uitgekozen, zit kracht. De gesprekken en uitgesproken (zegen)beden zijn tot zegen van vele deelnemers tijdens de conferentie georganiseerd door stichting Near East Ministry.

Zaterdagavond 20 juli trapte Pieter Both de conferentie af door het Johannes-evangelie te openen, waar het Leven met God benadrukt wordt. “In onze Nederlandse maatschappij ben je pas iemand als je druk bent. Maar als je aan het schoolhek vertelt aan een mede-ouder dat je een dagje niets hebt gedaan word je al snel voor ‘loser’ uitgemaakt. Onze identiteit hangt niet af van wat we doen, maar wie we mogen zijn als christen. Dan leef je op een andere manier.” Aldus de Harderwijkse PKN-dominee.

Theaterpreek
Zondagochtend was er een theaterpreek met ‘preekbingo’ voor de jeugd. De twee hoofdpersonen gingen door middel van verschillende sketches op zoek naar het echte leven. Zowel kinderen en ouderen werden op een pakkende en humoristische manier gelinkt met Leef-teksten uit het evangelie van Johannes. De videoclip van het lied ‘Leef’ van zanger André Hazes Junior werd getoond: ‘Dus pak het leven, pak alles en ga er mee op pad’. Aan het eind van de theaterpreek werd op de melodie van het Hazes-lied gezongen: ‘Leef, wie in Mij gelooft, zal leven. Leef, door mijn Geest word je herboren. Leef, Ik geef ‘t in al zijn volheid. Leef, drink mijn levend wa-te-r.’

Doorpraten in kleine groepen
In kleine groepen praten deelnemers na over het thema ‘Leef!’ Echt leven is niet zozeer wat we langs zien komen op social media en begrippen als yolo (you only live once, haal uit het leven wat erin zit) of fomo (fear of missing out, angst om iets te missen). “Echt leven is niet iets moeten, maar je hart te laten vullen door de dingen van God’s koninkrijk. Echt leven is niet altijd makkelijk, maar leven in afhankelijkheid,” klinkt het uit een gespreksgroepje.

Seminar over de geest van de Farao
In de grote zaal volgden honderden deelnemers het seminar over de geest van deze tijd. Filmfragmenten uit de film ‘Prince of Egypt’ ondersteunen Foppe Wiersma die spreekt over de Farao’s die vroeger tijdens de slavernij riepen: “harder werken, meer, niet zo klagen!” Foppe: “Farao’s zijn er niet meer, maar de geest van de Farao wil ons nog steeds onderdrukken en laat ons zuchten. De stem van de Farao zit soms ook in ons eigen hart en verlangens. De stem van ons eigen hart veroordeelt ons zoals perfectionisme.” Johannes geeft ons advies en wijst naar de Here Jezus: Dat zelfs als ons eigen hart ons aanklaagt, God groter is dan ons hart, Hij weet alles, zoals staat in 1 Johannes 3:20.

Zegen voor iedereen
De Reveilweek in Ambt Delden heeft voor kinderen, tieners, en (jong) volwassenen een parallel leef-programma met gesprekken, ontspanning en sport en spel. De diensten en seminars zijn live te volgen via www.nemtv.nl. De conferentie duurt tot vrijdag 26 juli en eindigt met een persoonlijke zegen voor alle deelnemers in kleine groepen. Daggasten zijn nog steeds welkom in de Kroeze Danne in Ambt Delden. Aansluitend zijn er nog twee weekconferenties met hetzelfde thema op het NEM-terrein in Voorthuizen.

Datum: 22 juli 2019
Auteur: Near East Ministry - Johan Ruitenburg
Foto: Near East Ministry
Website: http://www.nemnieuws.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: