MENU
Aandacht voor Romakinderen die als verschoppelingen worden behandeld

Aandacht voor Romakinderen die als verschoppelingen worden behandeld

30 jul

Kees en Tilly Nieuwstraten uit Vlaardingen werden jaren geleden gevraagd om mee te werken aan project in Oekraïne en later ook Roemenië en Albanië. Kees: 'Onze eerste reis in 1997 was een ware cultuurschok. Zó heftig: de armoede, de honger, de kinderen zonder toekomst en dat alles op nog geen tweeduizend km afstand van ons rijke westen.’

In februari zijn Kees en Tilly opnieuw naar Oekraïne gegaan en hebben daar geholpen, en ook een nieuwe video gemaakt. Ze hadden hulpgoederen bij zich en waren er samen met Anneke Steinmann van Christian Roma Support uit Rotterdam en de Vlaardingse Corrie Doest.
In veel Oost-Europese landen leven de Roma als minderheid in de marge van de samenleving. De meesten zijn extreem arm. Romakinderen groeien op met structureel voedselgebrek. In de strenge winters vertoeven zij vaak in onverwarmde hutjes, gemaakt van kleistenen of afvalmaterialen. Al generaties lang worden Roma gediscrimineerd en buitengesloten. Onacceptabel, want God houdt van alle mensen evenveel en wil het goede voor ieder mens en voor ieder kind.

In 2011 maakten Kees en Tilly de eerste promotie-film voor CRS over Roma-kampen in Oekraïne en de activiteiten van CRS. Hun grootste hobby is films maken en het enige echte verschil met de professionals is, dat zij het volledig belangeloos doen. Dit, omdat zij zeer begaan zijn met de Roma-bevolking, in het bijzonder de kinderen.

In februari reisden Kees en Tilly opnieuw af naar Oekraïne voor filmopnames en ook de montage doen zij zelf. Maar daar blijft het niet bij. Tilly zet zich met een groot hart in om bekendheid te geven aan dit filmproject. Dankzij binnengekomen donaties kunnen wij de Romagezinnen tijdens de filmreis overvloedig zegenen met voedselpakketten en noodhulp.

“De Here Jezus heeft ons gevraagd anderen lief te hebben en voor ze te zorgen. Ik heb zelf gezien hoe Romakinderen in hun eigen land als verschoppelingen worden behandeld… onbegrijpelijk! Deze kinderen hebben recht op extra veel liefde en een kans op een menswaardig te bestaan! Daarom steun ik het werk van Christian Roma Support van harte! Doe jij mee?” Mirjam Bouwman (tv-presentatrice EO)

Datum: 30 juli 2019
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Videostill - Christian Roma Support
Website: http://www.christianromasupport.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: