MENU
Company of Fools: Bekende gezichten in een nieuwe jas

Company of Fools: Bekende gezichten in een nieuwe jas

21 nov

Het is een ingredient in muziek dat vaak voor lief wordt genomen: ervaring. En laat dat nu het ingredient zijn wat bij Company of Fools ruim aanwezig is. Drie musici, Ralph van Manen en de broers Robert & Tommy Riekerk, deelden al een eerder muziekleven waar een generatie liedjes als ‘Stay Close’ en ‘Testify to Love’ mee zong.

Met Company of Fools start een gloednieuw hoofdstuk, met gloednieuwe muziek. De eerste single ‘I Could Be’ is inmiddels verschenen en op 22 november (gewijzigde datum!) presenteert de groep haar CD met een optreden in De Basiliek in Veenendaal.

Het was 25 jaar geleden al duidelijk. Als Ralph van Manen optrad met de ondersteuning van het gitaarspel en de vocals van Tommy en Robert Riekerk, dan gebeurde er iets. De akoestische close harmony aanpak van het trio was zo’n succes, dat ze als gelegenheidsformatie door het land tourden. In de decennia die volgden, gingen ze ieder hun eigen weg. Maar de samenwerking bleef. En langzaam maar zeker begon nieuwe muziek te borrelen tijdens sessies.

Wat begon met de vocal harmonies waar liefhebbers van Venice warm voor lopen, groeide uit tot uitnodigende gitaarpop met een knipoog naar de Eagles en Tears for Fears en teksten die in de goede country-pop traditie van Rascal Flatts en Keith Urban de verborgen taal van je hart spreken. Eerlijk zijn over ups en downs, over het leven wat je je zo vaak onnozel doet voelen en met een open hart voor hoop. De nieuwe liedjes kregen vaste vorm, en daarmee ook een hernieuwde samenwerking van de drie musici. Company of Fools werd geboren.

Op het debuut van Company of Fools valt veel te herkennen voor wie het trio nog kent. Gevoelige pianopop in ‘One Word’, akoestische pop in ‘Love is’ en de onvervalste meezinger ‘I Could Be’, die inmiddels als single verschenen is op o.a. streamingplatforms. Tijdens het concert in De Basiliek op zaterdag 22 november worden Ralph, Tommy en Robert bijgestaan door topmusici als Frank van Essen (percussie), Rob Vermeulen (bas), Davy Keys (piano, keys). Het belooft een avond te worden die voelt als een warm weerzien met oude vrienden, waarbij het genieten is van wat de ervaring heeft opgeleverd.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.basiliekveenendaal.nl.

Datum: 21 november 2019
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Eelco Noortman
Website: http://www.basiliekveenendaal.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: