Oudtestamenticus start online cursus: Schepping en Evolutie

Op 1 oktober 2019 start de oudtestamenticus prof. dr. Mart-Jan Paul in samenwerking met NET Foundation en Logos Instituut een interactieve cursus over het thema ‘schepping en evolutie’. De online cursus is geschikt voor predikanten, docenten, studenten en gemeenteleden die meer willen weten over dit onderwerp.

Deze cursus maakt het mogelijk dat geïnteresseerden op een moderne manier zich stevig kunnen verdiepen in het onderwerp schepping en evolutie. Via de computer is het mogelijk om vanuit huis deel te nemen aan een diepgravende cursus.

Vanaf 2017 kwam het onderwerp ‘schepping en evolutie’ binnen het Gereformeerd Protestantisme nadrukkelijk op de kerkelijke agenda te staan. In korte tijd verschenen er diverse boeken. Zo ook het boek Oorspronkelijk van de cursusleider. Het onderwerp betreft niet alleen het verre verleden, maar heeft ook belangrijke gevolgen voor hedendaagse thema’s in kerk en maatschappij. Deze cursus wil helpen bij de bezinning en de deelnemers laten zien wat de kernpunten in de discussie zijn.

Prof. dr. Mart-Jan Paul: “De meerwaarde van de cursus is: het overzicht over de ontwikkelingen van de laatste jaren, de achtergronden en consequenties van de standpunten, en de uitwisseling van opvattingen met medestudenten.”

De cursus verloopt via afstandsonderwijs. Aan de hand van 12 leertaken, die elk ongeveer een dagdeel aan studie vragen, wordt het boek Oorspronkelijk behandeld. Deze leertaken, die ook nieuwe informatie bevatten, zijn vooral bedoeld om eigen kennis en inzicht te vergroten. Daarnaast zijn er forumdiscussies over de behandelde onderwerpen tussen de deelnemers en is het mogelijk daar verhelderingsvragen te stellen. De cursusleider doet daarin actief mee. Het is mogelijk een eigen werkstuk te maken over een van de behandelde onderwerpen. Aan het einde van de cursus, die ongeveer vier maanden duurt, wordt een studieavond belegd waarbij de deelnemers, mits ze het werkstuk gemaakt hebben, een getuigschrift ontvangen. Het inschrijven voor de cursus verloopt via de website van Logos Instituut. Opgeven voor de cursus kan via https://logos.nl/cursus-schepping-en-evolutie/.

Logos Instituut
Mart-Jan Paul
29-08-2019
Onderwijs
https://www.logos.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies