MENU
Nieuw op zondagmorgen: Nederland Zingt Dichtbij

Nieuw op zondagmorgen: Nederland Zingt Dichtbij

06 sep

De EO start dit weekend met haar nieuwe zondagochtendprogrammering op NPO 2. Nederland Zingt Dichtbij – met muziek, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking – is een van de nieuwe titels. Presentator Jurjen ten Brinke ontmoet elke aflevering een gast met wie hij een dag optrekt. De vertrouwde samenzang vanuit kerken door het land én de Bijbelse overdenking sluiten naadloos aan bij de thema’s die in het gesprek naar voren komen.

“De persoonlijke verhalen geven de liederen nog meer betekenis”, vindt eindredacteur Albert-Jan Schol. In Nederland Zingt Dichtbij smelten de programma’s Nederland Zingt op Zondag en De Kapel samen. “Je zou de insteek van het programma kunnen omschrijven als: dichtbij God en dichtbij mensen. Dat zie en hoor je terug in de ontmoetingen, gesprekken, Bijbelverhalen en de liederen.”

Bemoediging door herkenbare verhalen
“Ik hoop dat kijkers worden bemoedigd als ze zien wat God doet in de levens van anderen”, vertelt presentator Jurjen ten Brinke. De kracht van Nederland Zingt Dichtbij is volgens hem dat het een alledaags programma is. “Het gaat over gewone mensen, die met ups en downs Jezus volgen in hun leven. Ze vertellen hun verhaal in en op de plek waar ze leven, wonen en werken. Daardoor is het herkenbaar en kan de kijker zich gemakkelijk in hem of haar verplaatsen.”

Ontwapenend
In de eerste aflevering van Nederland Zingt Dichtbij maakt Jurjen ten Brinke kennis met Eric Geneugelijk. Op het binnenvaartschip waar Eric werkt, praten ze over de stormachtige jaren die achter hem liggen. Als schipperszoon kwam Eric op jonge leeftijd op een internaat terecht, waar het leven niet gemakkelijk was. In zijn tienertijd scheidden zijn ouders en de jaren daarna was God ver weg. “Toch vond deze ontwapenende, eerlijke en hardwerkende matroos Hem terug”, vertelt Jurjen. “Of liever: God vond Hem. En nu werkt hij aan zijn toekomst, om zijn droom – schipper zijn – waar te maken. Eerlijk en realistisch, zonder de moeilijke dingen weg te moffelen, en dan zo optimistisch in het leven staan. Inspirerend!”

Vanaf 8 september elke zondag, 11.00 uur, NPO 2

Datum: 6 september 2019
Auteur: Evangelische Omroep - Linda van de Pol
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: