Bouwen aan digitale oplossingen tijdens hackathon in Hilversum

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober vindt in Hilversum de derde editie van de ‘Indigitous Hackathon’ plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement – dat wordt georganiseerd door Jesus.net en de Evangelische Omroep – staan creativiteit, geloof en technologie centraal. Doel is om in teams met verschillende specialisten te bouwen aan innovatieve oplossingen voor christelijke organisaties. Aanmelden kan via de website indigitous.nl.

Ieder team gaat aan de slag met een ‘challenge’ van een christelijke organisatie. Dat de hackathon kan leiden tot mooie oplossingen, blijkt wel uit het succesverhaal van vorig jaar. “Het concept van het winnende team van 2018 is doorontwikkeld en wordt nu echt gebruikt”, vertelt Jacob Vis van Jesus.net. Dit jaar kunnen de deelnemers aan de slag met challenges van onder meer International Justice Mission (IJM).

24 uur met een missie

De hackathon is korter dan eerdere jaren: 24 uur in plaats van 36 uur. Een bewuste keuze van de organisatoren. “Op deze manier zijn meer mensen in de gelegenheid om in hun (vaak overvolle) agenda tijd vrij te maken om aan de hackathon mee te doen”, legt projectleider Jacob Vis uit. “Vorig jaar was er met 36 uur nog veel ruimte en lucht in het programma, maar dit jaar willen we met elkaar nog meer gefocust te werk gaan. Er is minder tijd, dus het wordt hard werken en effectief je tijd indelen. Het gaat dit jaar meer dan ooit tevoren om een goede samenwerking en juiste keuzes maken. Een leuke uitdaging!”

Mannen én vrouwen

Teamwork is het sleutelwoord tijdens de hackathon. Wie bang is dat alleen mannen met een I(C)T-achtergrond een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de hackathon, heeft het mis. Organisatoren Jesus.net en de EO zijn naar eigen zeggen juist op zoek naar een brede mix van talenten. Vis: “Om tot mooie en creatieve oplossingen te komen, hebben we mannen én vrouwen uit allerlei vakgebieden nodig. Van communicatie- en contentspecialist tot softwareontwikkelaar en van UX-designer tot grafisch vormgever of marketeer.”

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website indigitous.nl/. Op de hoogte blijven van de hackathon kan heel eenvoudig via de Facebookpagina: https://www.facebook.com/IndigitousNL/

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep – Michael Terlouw
12-09-2019
Media
https://www.indigitous.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies