MENU
Ark Mission: Met kinderen in gesprek gaan over Halloween

Ark Mission: Met kinderen in gesprek gaan over Halloween

17 sep

Op maandag 16 september lanceerde Ark Mission het project ‘Light in the night’. Dit project biedt kerken en scholen handvatten om met kinderen in gesprek te gaan over Halloween en om aan de slag te gaan met allerlei opdrachten, waaronder proefjes en werkbladen. Light in the night legt de nadruk op het vieren van leven, licht en veiligheid, in plaats van bezig te zijn met dood en angst.

Halloween: onschuldig feest of toch niet?
Ark Mission deed onderzoek naar Halloween en maakt zich zorgen over de ontwikkeling die dit feest doormaakt in Nederland. ‘We zien dat Halloween in de afgelopen jaren enorm is gegroeid en populair is geworden in Nederland,’ zegt Jolanda Kromhout, Algemeen Manager van Ark Mission. ‘Veel kinderen en ouders zien het als een onschuldig griezelfeestje. De commercie speelt daar op in met allerlei producten en activiteiten die elk jaar extremere vormen aannemen. De nadruk ligt daarbij op angst en duisternis. Dit is tegengesteld aan wat de Bijbel aanreikt: vrij worden van angst en leven in het licht. Ook als je kijkt naar de achtergrond van Halloween, is het geen onschuldig feest. Vanuit de middeleeuwen is het een echt ritueel dat contact met doden en met geesten stimuleert. De Bijbel wijst ons juist op het leven en om daar mee bezig te zijn.’

Light in the night
Light in the night stelt lesmaterialen beschikbaar aan scholen en kerken met thema’s als ‘Kiezen voor het licht’ en ‘Kiezen voor het leven’. Deze materialen bestaan uit Bijbelse verhalen en uitwerkingen, aangevuld met opdrachten en werkbladen. Daarnaast is er voor kerken een draaiboek om een knallend Light in the night-feest te organiseren tijdens Halloween. Alle materialen, video’s en werkbladen zijn gratis te downloaden op de website www.lightinthenight.nl.

Over Ark Mission
Ark Mission zet zich al meer dan 100 jaar in om het verhaal van de Bijbel te vertellen, juist aan hen die het zo hard nodig hebben. Kinderen bekend maken met dat verhaal van liefde en hoop is een belangrijk aspect van het werk van Ark Mission. In Nederland ontwikkelt Ark Mission producten als de Vakantiebijbelgids voor Kids en kinderbijbels.nl. In het buitenland worden zomerkampen, kinderbijbels en Bijbelse boekjes door Ark Mission gefinancierd, in samenwerking met partners. Het werk van Ark Mission wordt mogelijk gemaakt door giften en donaties van particulieren, kerken en instellingen.

Datum: 17 september 2019
Auteur: Ark Mission - Lianne Post
Foto: Ark Mission
Website: http://www.lightinthenight.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer