MENU
Indonesische vertelcultuur wordt levend in Nederlandse kerken

Indonesische vertelcultuur wordt levend in Nederlandse kerken

26 sep

Zesenveertig kerken in Overijssel en de Noordoostpolder (GKv) hebben onlangs een bijzondere Indonesische kijk- en vertelbijbel toegestuurd gekregen. De bijbel bevat 30 Bijbelverhalen in het Indonesisch ťn Engels, omlijst met prachtige illustraties van Indonesische kunstenaars.

Deze kijk- en vertelbijbel is voortgekomen vanuit het Indonesische vertelproject CeriA, dat letterlijk betekent: vertel met plezier en enthousiasme uit de Bijbel. De genoemde kerken ondersteunen samen het werk van CeriA, via IndonesiŽ Mission | Verre Naasten. Zondag 29 september is daarom uitgeroepen tot speciale CeriA-zondag.

CeriA-zondag
De kerken krijgen de Indonesische vertelbijbel cadeau, mťt een handige Nederlandse inlegger. Dat maakt het mogelijk om de vertelbijbel bij het eigen kinderwerk te gebruiken. IndonesiŽ Mission | Verre Naasten heeft de kerken gevraagd om de vertelbijbel in de kerkdienst van zondag(ochtend) 29 september 2019 aan te bieden aan de kinderwerkers van de gemeente. En daarmee aan de hťle gemeente! Kerken die dat willen, kunnen de kerkdienst op deze CeriA-zondag in het teken zetten van de wereldwijde kerk, of van het mission-werk in IndonesiŽ.

Cultuur van vertellen
Het vertelproject CeriA sluit nauw aan op de eeuwenlange cultuur van verhalen vertellen in IndonesiŽ. Vandaar dat CeriA niet alleen geschikte vertelbijbels, maar ook goede vertellers traint. Dat laatste gebeurt via het train-de-trainer-principe: opgeleide vertellers leiden op hun beurt weer nieuwe vertellers op. De nieuwe kijk- en vertelbijbel is een vervolg op de Indonesisch versie van de bekende Kijkbijbel van illustrator Kees de Kort, die CeriA zoín 20 jaar geleden vertaalde en uitgaf. Deze vertelbijbel wordt nog volop gebruikt in het kinderwerk in Indonesische kerken. In de nieuwe vertelbijbel staan andere verhalen, waarbij de Indonesische illustraties goed aansluiten bij de leefwereld van de lezers en luisteraars.

Over IndonesiŽ Mission | Verre Naasten
IndonesiŽ Mission | Verre Naasten is het regionale mission-samenwerkingsverband van 46 Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) in Overijssel en de Noordoostpolder. Samen ondersteunen deze kerken allerlei mission-projecten in IndonesiŽ, vanuit een gezamenlijke missie: geloof delen wereldwijd, in woorden en daden. Meer informatie over IndonesiŽ Mission is te vinden op: www.indonesiemission.nl.

Datum: 26 september 2019
Auteur: Verre Naasten - Arjan Woertink
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: