MENU
Agape viert 50-jarig jubileum in de Sint Jan in Gouda

Agape viert 50-jarig jubileum in de Sint Jan in Gouda

27 sep

Op vrijdagavond 4 oktober viert Agapè haar 50-jarig jubileum in de Sint Jan in Gouda. Om 20.00 start een jubileumavond waarin dankbaarheid en hoopvolle verwachting centraal staan. Het thema is ‘beweging’, verwijzend naar de aard van de organisatie.

Beweging wordt zichtbaar in een afwisselend en inspirerend programma met dans, Ted Talks, pop-up stories en muziek door Insalvation. Wigle Tamboer, voorganger van De Meerkerk in Hoofddorp, vertelt deze avond hoe Agapè hem in beweging heeft gebracht. Duurt Vonck, directeur van Agapè, zal daarnaast een beeld schetsen hoe Agapè de komende jaren zal door-bewegen in de veranderende context van kerk en samenleving.

Sinds 1969 verspreidt Agapè op diverse innovatieve manieren de liefdevolle boodschap van Jezus Christus in Nederland. Duurt Vonck: “Nederland is in de afgelopen 50 jaar flink veranderd. Agapè is daarin voortdurend meebewogen om Gods onveranderlijke boodschap van liefde op een aansprekende en eigentijdse manier te delen. De komende jaren willen we veel meer christenen in beweging brengen om samen, vanuit eenheid in Christus, het goede nieuws bekend te maken.”

Beperkt gratis kaarten beschikbaar
Iedereen is welkom om samen met Agapè dit bijzondere jubileum mee te vieren. Voor deze avond op 4 oktober zijn beperkt gratis kaarten beschikbaar. Hierdoor is er na het programma ruimschoots gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Aanmelden kan via agape.nl/feest.

Gods liefde verspreiden
Agapè neemt sinds 1969 het initiatief om mensen in Nederland te bereiken met de liefde van Jezus Christus. Vanuit bewogenheid zoeken we mensen op in hun eigen omgeving om Gods liefde zichtbaar te maken. Daarnaast stimuleren en leren we christenen om zelf te groeien in hun relatie met de Heer en als Zijn discipel Gods liefde te delen in woord en daad.

Agapè startte 50 jaar geleden met het studentenwerk, op dit moment bekend onder de naam StudentLife. In de jaren ’80 timmerde Agapè aan de weg met de landelijke evangelisatie-actie ‘Er is Hoop’. In de jaren daarna werd veel evangelisatiemateriaal ontwikkeld, zoals het boekje ‘de weg terug’ en ontstond de jongerenbeweging ‘Discovery’. Door de Grote Opdracht-school en de cursus Aanstekelijk Christen zijn veel christenen in Nederland toegerust om in hun eigen omgeving aan de slag te gaan.

Anno 2019 is de missie om Nederland te bereiken met Gods liefde onveranderd maar zijn de uitingen hiervan vernieuwd. De bewegingsonderdelen van Agapè bereiken mensen op de plek waar zij zijn. StudentLife richt zich op studenten, Athletes in Action beweegt jongeren om het evangelie te delen door middel van sport en IkzoekGod.nl bereikt honderdduizenden mensen via internet. Ook wordt intensief samengewerkt met de hulporganisatie GAIN.
Daarnaast ontwikkelt Agapè op basis van ervaring nieuwe materialen om christenen toe te rusten hoe ze het evangelie kunnen delen in hun eigen omgeving. Agapè is betrokken bij nieuwe eenheidsinitiatieven in diverse steden en woonplaatsen, om christenen samen te laten werken in eenheid opdat de wereld ziet en gelooft.

Datum: 27 september 2019
Auteur: Agape
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.agape.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: