MENU
Brandt Jean vergeeft politieagente Amber Guyger

Brandt Jean vergeeft politieagente Amber Guyger

09 okt

Diep geraakt was Dirk van Genderen deze week toen hij in het Journaal zag dat een jonge Amerikaan in de rechtszaal een politieagente de moord op zijn broer vergaf. Het was zo aangrijpend dat hij wilde weten waarom hij dat kon doen. Dirk vroeg zich af: Zou hij christen zijn?
Die jongen blijkt de 18-jarige Brandt Jean te zijn en hij is inderdaad christen. In de rechtszaal vergaf hij politieagente Amber Guyger (31) uit Dallas. Zij schoot vorig jaar Botham Jean dood, de oudere broer van Brandt, die precies een verdieping boven haar woonde. Op die avond ging ze om onbekende reden zijn huis binnen, in plaats van haar eigen huis, zoals ze dacht. De deur stond op een kier en toen ze binnen iemand aantrof, dacht ze dat er een inbreker in haar huis was en schoot hem neer. Korte tijd later overleed hij.

Amber Guyger werd door de rechtbank veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor die moord, hoewel eerst 18 jaar was geëist. Nadat het vonnis was uitgesproken, vroeg Brandt Jean of hij iets tegen haar mocht zeggen. Toen hij daarvoor toestemming kreeg, maakte wat hij tegen haar zei, diepe indruk op alle aanwezigen.

‘Ik vergeef je,’ zei Brandt, ‘en ik weet dat als je naar God gaat en Hem om vergeving vraagt, dat Hij je dan ook zal vergeven. Ik spreek voor mezelf en niet namens mijn familie, maar ik hou van je, zoals ik van ieder ander houd. Ik ga niet tegen je zeggen dat ik hoop dat het heel slecht met je zal gaan en dat je zult sterven, net als mijn broer, maar persoonlijk wens ik je het allerbeste toe. Voor mij hoef je niet eens naar de gevangenis.
Ik wil het beste voor je, omdat ik weet dat ook Botham dat zou willen. En het beste is: Geef je leven aan Christus.’

Terwijl Brandt Jean de tranen uit zijn ogen wreef, vroeg hij aan de rechter of hij haar mocht omhelzen. Omdat de rechter te verbaasd was om te antwoorden, vroeg hij het nog een keer. De twee liepen vervolgens naar voren en omhelsden elkaar. Tranen kregen de vrije loop, ook velen in de overvolle rechtszaal waren ontroerd.

Opeens verdween rechter Tammy Kemp uit de rechtszaal om in haar kamer haar Bijbel te halen en gaf die aan Guyger. ‘Je mag mijn Bijbel hebben, ik heb er thuis toch nog drie of vier. Deze gebruik ik zelf ook elke dag.’
‘Deze opdracht geef ik je mee voor de komende maanden,’ aldus de rechter. ‘Lees de Bijbel. Begin maar bij Johannes 3:16 – Want zo lief heeft God de wereld…’

Volgens zender Fox4 ging rechter Kemp vervolgens in gesprek met Guyger. Ze vertelde haar het Evangelie, ze baden samen en gingen de weg die de Brandt al wees, naar Christus toe. Daar in de rechtszaal gaf Guyger, die zojuist tot tien jaar cel was veroordeeld, haar leven aan Hem. Wat een wonder!

Bron: LifeSiteNews / The Dallas Morning News

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 9 oktober 2019
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: Videostill Youtube - The Dallas Morning News
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: