MENU
Israelzondag: Bid voor Jeruzalem

Israelzondag: Bid voor Jeruzalem

06 okt

Deze zondag, 6 oktober, bidden wereldwijd miljoenen christenen voor Israel, geleid door de woorden van Psalm 122:6 – ‘Bid om vrede voor Jeruzalem.’ ’s Middags om 16.00 uur wordt op de Haas Promenade in Jeruzalem voor de vrede van de stad gebeden, er zal worden gezongen en er zullen enkele toespraken worden gehouden.

Vertegenwoordigers uit meer dan 175 landen zullen erbij aanwezig zijn. Er wordt geschat dat er op dat moment wereldwijd 500.000 kerken en groepen christenen via een rechtstreekse uitzending met de bidders in Israel verbonden zijn en mee zullen bidden.

In de beginjaren negentig van de vorige eeuw ervaarde Robert Stearns, de stichter van de internationale organisatie ‘Eagles’ Wings’ een geestelijke herleving bij de Klaagmuur in Jeruzalem. Hij werkte toen als vrijwilliger bij de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem. In 2002 startte hij met ‘Eagles’ Wings’ de ‘Dag voor de vrede van Jeruzalem’, die sindsdien elke eerste zondag in oktober wordt gehouden.

Bron: Breaking Israel News

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 6 oktober 2019
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer