MENU
Segers: Prinsjesdag tijdens verbouwing Binnenhof in provincie vieren

Segers: Prinsjesdag tijdens verbouwing Binnenhof in provincie vieren

15 okt

Tijdens de verbouwing van het Binnenhof kan Prinsjesdag in telkens een andere provinciehoofdstad worden gevierd. Dat voorstel doet ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers deze week tijdens het debat over de begroting van het ministerie van Algemene Zaken.

Volgens Segers is de verbouwing van het Binnenhof ‘een uitgelezen kans om de kloof tussen Den Haag en de regio te dichten’. De hele Tweede Kamer en de Ridderzaal gaan namelijk voor vijf jaar dicht.

Segers: “Bij het zoeken naar een andere geschikte plek voor het uitspreken van de troonrede, hoeven we ons niet tot Den Haag te beperken. Het kan een onvergetelijke ervaring zijn als jongeren van Leeuwarden tot Den Bosch en Maastricht tot Middelburg de kans krijgen om Prinsjesdag van dichtbij mee te maken.”

Volgens Segers gaat er ook een signaal uit naar mensen in het hele land dat de ‘Haagse’ politiek er ook voor hen is. “Natuurlijk kent Prinsjesdag in Den Haag mooie en belangrijke tradities. Maar nu de Ridderzaal een aantal jaar geen optie is, houdt niets ons tegen – ook de Grondwet zegt er niets over. We kunnen de democratie voor heel veel mensen letterlijk dichterbij brengen. Deze optie is zo mooi dat die het waard is serieus te laten onderzoeken.”

Datum: 15 oktober 2019
Auteur: Christenunie - Johannes de Vries
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: