MENU
Opening nieuwbouw Bethanie

Opening nieuwbouw Bethanie

19 okt

AMERONGEN - Op zaterdag 19 oktober is de officiŽle opening van het nieuwe onderkomen van de diaconale leefgemeenschap BethaniŽ. Leefgemeenschap BethaniŽ is een initiatief van de Zen-dings-Diaconessen in Amerongen. Zij maken deel uit van de nieuwe leefgemeenschap.

De Zendings-Diaconessen hebben midden in Amerongen een nieuw onderkomen laten bouwen. Het bestaat onder andere uit 7 appartementen, 4 eengezinswoningen, een gebedsruimte en een multifunctionele ruimte. Zuster Greet Verhoeven, leidinggevend diacones: ďOnze zustergemeenschap wordt steeds kleiner. Daardoor werden we gedwongen na te denken over onze toekomst. Met het nieuwe gebouw hopen we iets in Amerongen achter te laten: een plek van waaruit we samen met anderen met hart en handen mogen uitdelen van wat we zelf van God ontvangen heb-ben. Het nieuwe gebouw biedt naast een onderkomen voor 7 zusters, ook onderdak aan 4 gezin-nen. Samen vormen zij de diaconale leefgemeenschap BethaniŽ

De officiŽle opening vindt plaats op zaterdag 19 oktober om 13.30 uur bij het nieuwe pand, Alle-manswaard 2 te Amerongen. Daarna zal er een programma zijn in de nabijgelegen sporthal. Tijdens het eerste deel zal er vooral worden teruggekeken. Onder andere zal het boek ďGod moet ons helpen, de geschiedenis van de Gemeenschap van Zendings-Diaconessen in Nederland (1935-2019)Ē worden gepresenteerd. Tijdens het tweede deel zal de nieuwe leefgemeenschap zich presenteren.

Datum: 19 oktober 2019
Auteur: Frans Hoogendijk
Website: https://www.zdh.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: