MENU
Verre Naasten lanceert dit jaar speciale Dankdag-podcast

Verre Naasten lanceert dit jaar speciale Dankdag-podcast

29 okt

Volgende week houden veel kerken weer een Dankdag-dienst. “Een mooi moment in het kerkelijk jaar om over de grenzen van je eigen kerk en land heen te kijken”, stelt Verre Naasten-directeur Klaas Harink. “Immers, hoe mooi is het om mee te danken met broers en zussen wereldwijd, voor het goede dat zij van God krijgen?”

Om kerkleden te helpen bij zo’n wereldwijde blik op Dankdag, lanceert de mission-organisatie tussen 4 en 10 november 2019 een speciale 7-daagse Dankdag-podcast. De podcast sluit aan bij het collectedoel dat Verre Naasten met Dankdag naar voren schuift: de lokale hulpverleningsorganisatie LEADS in Sri Lanka.

Nieuwe hoop!
Kindermisbruik is een groot probleem in Sri Lanka. Naar verwachting krijgt één op de drie kinderen in de eilandstaat met misbruik, mishandeling of verwaarlozing te maken. Daar komt bij dat de overheid nauwelijks vangnetten heeft voor de misbruikte en beschadigde kinderen. Gelukkig betekent dit niet dat er niets gebeurt. Gedreven door Jezus’ liefde, ontfermt LEADS zich over deze kinderen. In de therapiecentra van LEADS vinden de kinderen een veilige plek en krijgen zij therapie, begeleiding, zorg en liefde. Zo kunnen zij een start maken met hun herstel en werken aan nieuwe hoop. Dat geeft reden om te danken!

Inspiratiereis naar Sri Lanka
Alinde Brandsma (21) uit Zwolle maakte dit voorjaar via Verre Naasten een ‘inspiratiereis’ naar Sri Lanka. Zes weken mocht ze meelopen bij LEADS en ervaren wat de organisatie doet in de strijd tegen kindermishandeling en -misbruik. Daarover vertelt ze in de Dankdag-podcast van Verre Naasten. De podcast bestaat uit zeven afleveringen, waarin Alinde haar ervaringen in Sri Lanka - in het bijzonder bij LEADS - met de luisteraars deelt. “De podcast is een mooi middel om een week lang bewust bezig te zijn met dankbaarheid”, aldus Gertjan Bijzet, communicatiemedewerker bij Verre Naasten, die Alinde interviewde voor de podcast. “Haar belevenissen laten je zien hoe je in de rauwheid van dit leven tóch lichtpuntjes en momenten van hoop kunt vinden. Momenten van grote dankbaarheid, ook al zijn daarmee niet alle problemen ineens weg.”

Geloof delen wereldwijd
Het is mogelijk om de podcast te beluisteren via WhatsApp. Aanmelden kan via: www.verrenaasten.nl/podcast. Op deze pagina wordt tussen 4 en 10 november bovendien iedere dag een nieuwe aflevering van de podcast gedeeld. Verre Naasten ondersteunt wereldwijd, met en namens Nederlandse kerken, mission-programma’s en -projecten van tal van kerken en christelijke organisaties in zo’n 30 landen. Centraal staat daarbij de missie: geloof delen wereldwijd, in woorden én daden. LEADS in Sri Lanka is een partnerorganisatie van Verre Naasten.

Datum: 29 oktober 2019
Auteur: Verre Naasten - Gertjan Bijzet
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: