MENU
Kringloopwinkel Sliedrecht doneert bijna een ton aan Mercy Ships

Kringloopwinkel Sliedrecht doneert bijna een ton aan Mercy Ships

01 nov

Kringloopwinkel Sliedrecht heeft maandag 7 oktober in hun eigen winkel een cheque van € 98.000,- overhandigd aan Mercy Ships. Het bestuur besloot om het bedrag te sponsoren waarmee het ziekenhuisschip de Africa Mercy maar liefst 7 dagen draaiend gehouden kan worden (14.000 euro per dag). Marga Meijer mocht de cheque in ontvangst nemen namens Mercy Ships.

Hoe het allemaal begon
Een krantenbericht waarin Marga Meijer, medewerker bij Mercy Ships, vertelde over haar reis naar het schip, was voor kringloopwinkel Sliedrecht de aanzet tot de donatie.

Sjanie Hilgeman (bestuurslid kringloopwinkel): ‘Door het krantenbericht zagen we iets van het mooie werk van Mercy Ships. Het feit dat door een operatie aan boord vele mensen weer toekomstperspectief hebben sprak ons erg aan. Kinderen met staar, vergroeide benen of tumoren worden geholpen. Mercy Ships maakt echt verschil. Als kringloopwinkel wilden we erg graag dit mooie initiatief steunen en hebben we geďnformeerd naar een concrete behoefte.’

De gemiddelde kosten van de Africa Mercy
Marga Meijer: ‘Ik ben twee weken aan boord geweest als vrijwilliger en heb in mijn enthousiasme hierover een bericht ingestuurd naar een nieuwssite. Dat dit het gevolg zou zijn, had ik nooit kunnen denken. We zijn erg dankbaar voor deze gift. Het staat gelijk aan 7 dagen van de gemiddelde kosten van de Africa Mercy. Dagelijks worden mensen geopereerd, 450 vrijwilligers voorzien van eten en drinken en moet alle elektriciteit, de operatiekamers en machinekamers op orde zijn. Het is een enorm complex, maar samenhangend geheel. Door deze gift kan het werk aan boord door blijven gaan en kunnen we jaarlijks duizenden mensen helpen met medische zorg.’

Over Kringloopwinkel Sliedrecht
Kringloopwinkel Sliedrecht heeft als doelstelling het bevorderen van een beter (leef)milieu, het tegengaan van verspilling van waardevolle grondstoffen en het milieuvriendelijk verwerken van afval. Er werken 40 vrijwilligers en de winkel beschikt over een eigen ophaaldienst. De volledige opbrengst van de verkoop wordt, na aftrek van de kosten, besteedt aan een maatschappelijk waardevol doel.

Datum: 1 november 2019
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: