Samen koers geven aan het leven

Schouder aan Schouder is een unieke zorgaanbieder in Noord-Nederland. Ze biedt zorg op het gebied van dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking of van psychische aard) op diverse locaties, beschermd wonen en begeleiding thuis (ambulante begeleiding).

Schouder aan Schouder vindt dat elk mens waardevol en uniek is en recht heeft op een veilige plek om te wonen en te werken. Schouder aan Schouder heeft een samenleving voor ogen waarin iedereen mee telt en mee mag doen. De begeleiding en ondersteuning heeft als uitgangspunt dat de cliënt zich kan ontwikkelen en grip kan krijgen op zijn leven. We staan ‘schouder aan schouder’ om dit te realiseren. De cliënt staat er niet alleen voor!”

Schouder aan Schouder, de naam zegt alles

Wij werken graag vanuit de overtuiging dat we naast de cliënt staan, zodat we samen de schouders eronder kunnen zetten. Wat het ook mag zijn. Samen koers geven aan het leven en samen doelen realiseren, waarbij er iemand naast de cliënt loopt. Als het nodig is geven we een duwtje in de rug. Als het nodig is houden we de cliënt uit de wind. En als het goed gaat lopen we samen Schouder aan Schouder op het eigen tempo het levenspad van de cliënt.

Dat is in onze ogen waar zorg voor staat. Omdat we Schouder aan Schouder staan weten we wie de cliënt is, wat de cliënt nodig heeft en waar de cliënt heen wil. Begeleiding op maat is een belangrijk uitgangspunt van Schouder aan Schouder.

De cliënt staat er niet alleen voor!

Schouder aan Schouder biedt wonen, dagbesteding en ambulante ondersteuning. De begeleiding wordt één op één gegeven en heeft als uitgangspunt dat de cliënt zich kan ontwikkelen en grip kan krijgen op zijn/haar leven. We staan Schouder aan Schouder om dit te realiseren. De cliënt staat er niet alleen voor! Samen met de cliënt, zijn/haar netwerk en wat Schouder aan Schouder hieraan kan toevoegen, worden alle middelen benut in de ondersteuning en begeleiding. Zo kan Schouder aan Schouder maatwerk bieden in een maatschappij die verandert naar een participatiesamenleving.

Groot netwerk

Schouder aan Schouder heeft een groot netwerk van verschillende specialiteiten opgebouwd die ingezet kan worden voor de cliënten. De lijntjes tussen deze professionele hulpverleners zijn kort, dus er kan adequaat actie ondernomen worden. De cliënt heeft niet te maken met logge organisatiestructuren. Tussen begeleider en cliënt zit een kort lijntje, waardoor er binnen een dag gereageerd kan worden op eventuele vragen en/of problematiek.

Innovatief werken

Wat Schouder aan Schouder hoog in het vaandel heeft is innovatief werken. Er wordt gebruik gemaakt van het huidige zorgsysteem, maar er wordt ook adequaat gezocht naar externe aanvullingen ten behoeve van de zorg en de begeleiding van de cliënt. ‘Out of de box’ denken en kijken naar oplossingen en mogelijkheden. Ook de beschikbaarheid, de tarieven, de flexibiliteit en grote mate van betrokkenheid richting de cliënten zijn een meerwaarde van Schouder aan Schouder.

Direct meehelpen?

Schouder aan schouder laat weten via facebook: Voor onze dagbestedingslocaties in Hemrik en Donkerbroek (Friesland) zoeken wij een oplossing/samenwerking voor ons vervoersprobleem. Onze deelnemers zijn vaak niet in staat om zelf van/naar de dagbesteding te komen. En helaas zijn de financiële middelen om dit zelf binnen de budgetten goed te realiseren beperkt. Daarom doen wij deze oproep. Misschien heeft u/of kent u een bedrijf/instelling/organisatie die wel een vervoersmiddel beschikbaar heeft van maandag t/m vrijdag. Een busje of een auto die overdag al wordt ingezet voor vervoer of (deels) stil staat en niet gebruikt wordt. Misschien kunnen we samenwerken zodat onze deelnemers ook naar hun werk kunnen komen. Wij komen graag met u in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. U voor ons en wij voor u. Ook namens onze deelnemers alvast bedankt.

Informatie

Meehelpen of meer weten over deze bijzondere zorgaanbieder? Neem een kijkje op de website via de link onderaan dit item of volg deze mooie organisatie via Facebook.

Redactie Christelijknieuws
Schouder aan schouder
04-11-2019
Hulpverlening
https://www.schouderaanschouder.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies