MENU
De CBB in Ermelo renoveert en innoveert

De CBB in Ermelo renoveert en innoveert

12 nov

Ermelo – De CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden heeft donderdag 7 november de compleet gerenoveerde buitenkant en entree van haar gebouw gepresenteerd. Daarnaast waren gasten welkom om een kijkje te nemen bij de nieuwe en innoverende technieken en producten die de CBB ontwikkelt voor blinden en slechtzienden.

Bij deze nieuwe koers hoort een nieuw logo en huisstijl, die deze dag dan ook werd onthuld.
Met de renovatie van het gebouw wil de CBB zich klaarmaken voor de toekomst en haar steentje bijdragen aan duurzaam ondernemen. Door de nieuwe buitenkant is de isolatie van het gebouw sterk verbeterd. In de nabije toekomst zullen er ook zonnepanelen op het dak worden geplaatst.

De CBB is niet alleen aan het renoveren maar ook volop aan het innoveren. Dat wordt gedaan met de producten en productieprocessen. Zo is er een gloednieuwe reliëfprinter en een snij-/freesmachine aangeschaft. Deze printer legt verschillende lagen inkt over elkaar, waardoor reliëf ontstaat. Zo ontstaan voelbare afbeeldingen. Volledig in kleur en in hoge kwaliteit, waarmee talloze producten voor blinden, slechtzienden én zienden kunnen worden gemaakt. De CBB combineert deze gloednieuwe hightech ook met oude druktechnieken. Hierdoor kunnen grote oplages van voelbare afbeeldingen goedkoop worden geproduceerd. De CBB is de enige in de wereld die deze technieken combineert en zo makkelijk voelbare afbeeldingen kan produceren.

Tijdens de open dag voor genodigden zijn deze ontwikkelingen toegelicht door de voorzitter van de vereniging CBB, de heer Arie Noordergraaf en door de algemeen directeur van de CBB, de heer Gerard Cornet. Het nieuwe logo van de CBB werd daarna onthuld door waarnemend burgermeester de heer Laurens Klappe. Na afloop konden de vele bezoekers een kijkje nemen achter de schermen bij de verschillende afdelingen.

Datum: 12 november 2019
Auteur: CBB - Jeroen de Wind
Foto: CBB - Kim Ruiter
Website: http://www.cbb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: