MENU
Hester was depressief maar veranderde radicaal en vond haar vreugde in God

Hester was depressief maar veranderde radicaal en vond haar vreugde in God

21 mei

Hester: Deze bijbeltekst uit Psalm 104 heeft veel betekenis voor mij: 'Ik zal voor de Heere zingen in mijn leven, ik zal voor mijn God psalmen zingen, mijn leven lang. Mijn overdenking van Hem zal aangenaam zijn, ik zal mij in de Heere verblijden.' De reden dat ik mijn getuigenis geef is samengevat in deze tekst. Ik mag voor de Heere zingen en me in Hem verblijden. Dat is niet altijd zo geweest.

Jaren geleden kende ik God niet en was ik depressief. Ik was niet gewoon een beetje down, maar had echt het plan om een einde aan m'n leven te maken. Ik werd gek van de gedachten in mijn hoofd die alles negatief maakten. En ik dacht dat het nooit zou veranderen, maar later besefte ik dat de duivel me dit probeerde wijs te maken. Het was alsof hij tegen me zei: dat is jouw karakter, en dat is zo donker, dat gaat nooit veranderen dus wat heeft de wereld aan zo'n negatief iemand als jij... je kunt maar beter stoppen met leven...'
Eigenlijk wilde ik helemaal niet dood, maar de gedachten in m'n hoofd schommelden heel sterk. Soms schreef ik zelfs afscheidsbrieven die ik dan even later toch weer verscheurde.

Gelukkig kwam dat dieptepunt nooit wat op het juiste moment kwam God in mijn leven. Ik zat op mijn kamer en las Psalm 27 vers 13 en 14: 'Als ik toch niet had geloofd dat ik de goedheid van de Heere zou zien in het land van de levenden, ik was vergaan. Wacht op de Heere, wees sterk en Hij zal uw hart sterk maken; ja, wacht op de Heere.'

En het was echt alsof God op dat moment tegen mij zei: Hester, je moet blijven leven want Ik ga je mijn goedheid laten zien, en de goedheid van het leven. Vanaf dat moment was er niet zoveel veranderd in mijn hoofd, maar wel dit dat ik wilde blijven leven.

Kort daarna kwam ik echt tot geloof in God en dat gaf me zoveel vreugde, terwijl ik eigenlijk ook best depressief was. Maar ik besefte dat ik God nu kende en dat dat genoeg voor me was. God gaf zoveel meer dan ik kon denken of beseffen. Hij gaf mij niet alleen zijn genade waardoor mijn zonden zijn vergeven en ik een kind van Hem mocht worden, maar Hij genas ook mij denken, de negatieve gedachten nam Hij weg.

Ik werd een positieve denker uit de grond van mijn hart. En den mensen die mij nu kennen kunnen bevestigen dat ik nu een optimist ben geworden. Ik kan nu overal van genieten en daar ben ik enorm blij mee.

Ik luister niet meer naar de duivel want alles wat hij zegt zijn leugens. Mijn advies: luister niet naar hem als je in een vergelijkbare fase zit als ik. God kan volledig genezen, daarvan ben ik het bewijs.

God heeft een doel met je leven. Hij heeft je wonderlijk gemaakt. Hij heeft een plan met je leven. Hij wil niet dat je negatief denkt over jezelf of over je leven, maar dat je tot groei en bloei komt en Hem gaat dienen en volgen. Hij geeft vreugde in je hart en daar mag je je over verblijden en daarover mag je zingen tot Zijn eer.

Beluister het hele verhaal van Hester via de site www.jijdaar.nl

Datum: 21 mei 2021
Auteur: Jij daar - Getuigenis Hester
Foto: Jij daar
Website: http://www.jijdaar.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: