MENU
Chocolatier werkt aan wereldrecordpoging voor Mercy Ships

Chocolatier werkt aan wereldrecordpoging voor Mercy Ships

19 nov

Een officiële wereldrecordpoging met het grootste kunstwerk van chocolade. Chocolatier Frits van Noppen uit Ridderkerk werkt aan de creatie van dit unieke meesterwerk, dat op 6 februari 2020 onthuld zal worden in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Hiermee vraagt hij aandacht voor het werk van hulporganisatie Mercy Ships. De verkoopopbrengst van de onderdelen van het kunstwerk zal dan ook geheel ten goede komen aan dit doel.

Het project, dat de naam Het lekkerste wereldrecord heeft gekregen, is opgezet in samenwerking met Mercy Ships. Het kunstwerk krijgt een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters. Het geheel is van ongeëvenaarde grootte, gewicht en afmeting. De 1.600 elementen van het meesterwerk worden elk per stuk verkocht. De opbrengst komt volledig ten goede aan het werk van Mercy Ships. Tijdens de exclusieve onthulling op 6 februari zijn sponsors van het kunstwerk uitgenodigd, waar ook Ben Tiggelaar (belangeloos) zal spreken. Op 7 en 8 februari is het kunstwerk te bezichtigen voor algemeen publiek.

Iets groots voor een ander
Frits van Noppen is een gepassioneerd chocolatier, een ambachtsman met ruim 30 jaar ervaring. Zijn Chocolade Atelier staat bekend om zijn originele logotabletten, exclusieve 3D-chocolade en bijzondere themapakketten.

Van Noppen: ‘Ik liep al langer met de gedachte om een keer iets heel groots van chocolade te maken. Maar het moest dan wel iets worden waar een ander beter of groter van zou worden. Mercy Ships ken ik al heel lang. Wat die artsen en verplegers op dat ziekenhuisschip doen, daar kún je gewoon niet tegen zijn. Op mijn manier help ik mee, door mijn wereldrecord chocolade aan dit goede doel te verbinden.’

Mercy Ships is dankbaar voor dit initiatief van Van Noppen, en ondersteunt hem bij het realiseren van de wereldrecordpoging. Marianne Havinga, directeur van Mercy Ships Holland: ‘Heel bijzonder dat een ondernemer met hart voor het werk van Mercy Ships zoiets groots als Het lekkerste wereldrecord initieert. We hopen dat dit kunstwerk op allerlei manieren bij mag dragen aan de missie van Mercy Ships. Dat mensen geraakt worden door ons levensveranderende werk en er onderdeel van willen worden. Met dit evenement kunnen we heel veel mensen in Nederland vertellen wat we doen, als ook fondsen werven.’

Het grootste kunstwerk van chocola wordt in de komende maanden gemaakt en onthuld op 6 februari 2020. Wat het kunstwerk voorstelt, blijft tot deze datum een verrassing. De verkoop van de 1.600 elementen van het chocoladekunstwerk is begin november gestart. Elke ondernemer of particulier die een element sponsort krijgt deze in de week na de onthulling bezorgd in een mooie geschenkverpakking en krijgt toegang tot de exclusieve avond op 6 februari. Op 7 en 8 februari 2020 is Het lekkerste wereldrecord voor een klein bedrag te bezichtigen voor publiek. De opbrengst van zowel de sponsoring van de chocolade-elementen als de ticketverkoop zijn volledig bestemd voor het werk van Mercy Ships.

Datum: 19 november 2019
Auteur: Mercy Ships - Alinda Lenting
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: