MENU
Hoe je heel gewoon grote impact kunt hebben op het leven van jongeren

Hoe je heel gewoon grote impact kunt hebben op het leven van jongeren

22 nov

Hoe kan ik meer impact hebben op de jongeren in mijn gezin, team, kerk, school of omgeving? Wat kan ik doen om écht verschil voor hen te maken? Dat is dé grote vraag voor iedereen die bewogen is met jongeren. En dat is de leidende vraag achter het ontstaan van het boek De vijf gewoontes.

Als uitgever van meerdere pastorale handboeken kun je wel eens een beetje sceptisch zijn als er weer een dergelijk manuscript via je beeldscherm binnenrolt. Laten we wel wezen: er verschijnt genoeg over dergelijke thema’s en tegelijkertijd weet je bijna automatisch dat je er waarschijnlijk niet genoeg van gaat verkopen om het product rendabel te maken.

Tot ik – Gerhard Rijksen, uitgever bij Uitgeverij Gideon en voormalig leraar middelbaar onderwijs – het manuscript van De 5 gewoontes in handen kreeg. Nooit eerder hebben alle extern betrokkenen – redacteuren, correctoren en ontwerpers – mij onafhankelijk van elkaar laten weten wat een geweldig boek we met dit manuscript in handen hadden! En ik denk dat ook nooit eerder zoveel christelijke (jongeren)organisaties hun steun hebben betuigd voor een dergelijk project (hun namen vindt u onderaan dit persbericht). Wat mij persoonlijk het meeste aanspreekt aan het boek is de eenvoud; de bereikbaarheid. Het is zo gewoon.

Gewoon, door wie jij bent, van nature, als mens die met God leeft en een passie heeft voor jongeren, kun je een ongelooflijk mooie impact hebben op het leven van jongeren. In zijn boek kanaliseert Jonathan dat gewone. Hij maakt het inzichtelijk, nóg bereikbaarder, en daarmee wordt de passie in je hart nog meer aangewakkerd. Als uitgever ben ik dankbaar dat wij dit boek mogen doen. Het is zoals Bram Rebergen (Youth for Christ) het verwoord heeft: ‘Dit boek is een must-read voor iedereen die met jongeren aan de slag wil’.

De 5 gewoontes is vanaf vrijdag 22 november verkrijgbaar, via onder meer www.gideonboeken.nl en de plaatselijke (Christelijke) boekhandel.

Jonathan Pellegrom is getrouwd met Jeanine en vader van drie jonge dochters. Daarnaast is hij schrijver, spreker en jongerenwerker. Hij werkt bij Agapè voor de afdeling Athletes in Action. Het is zijn grote passie een man naar Gods hart te zijn en met zijn leven positieve impact te hebben op anderen.

Datum: 22 november 2019
Auteur: Gideonboeken - Gerard Rijksen
Foto: Videostill
Website: http://www.de5gewoontes.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: