MENU
Rend Collective in 2020 met nieuw album en tour naar Nederland

Rend Collective in 2020 met nieuw album en tour naar Nederland

09 maa

Sinds de allereerste optredens van het Ierse Rend Collective in Nederland klikt er iets tussen het bonte gezelschap en het Hollandse publiek. Wellicht is het de grote vreugd of energie die uit de muziek van de groep spreekt, de knipoog die ze regelmatig geeft met haar fratsen bij live optredens.

Hoe dan ook: een concert met Rend Collective is altijd wel een belevenis. In 2020 is het dubbel feest voor de liefhebbers. Groot Nieuws Radio presenteert dan Rend Collective in concert! De band brengt niet alleen een nieuw album uit, maar laat de nieuwe muziek in premiere gaan met diverse optredens in Nederland.

Rend Collective steekt als collectief haar Noord-Ierse wortels niet onder stoelen of banken. De muziek barst van de folklore invloeden maar is tegelijkertijd toegankelijk voor een groot publiek. Een vergelijking met bands als Mumford & Sons is dan snel gemaakt. Toch gaat Rend Collective verder. De band ziet het als haar missie om Het Goede Nieuws dichter bij te brengen door het niet alleen te bezingen, maar het je ook echt te laten beleven. Op festival en evenementen als de EO Jongerendag zorgde dat voor een knallend feest. Op de radio voor hits als ‘My Lighthouse’ en ‘Build Your Kingdom Here’. Rend Collective geeft verfrissende nieuwe woorden en vormen aan het genre van zowel folk als aanbiddingsmuziek.

Dit jaar lanceerde de band een heuse lijn kindermuziek met Rend Co Kids. Eerder verschenen liedjes van haar vertaald in de bundel Opwekkingsliederen (‘Niemand Anders’ - ‘One and Only’ en ‘Bouw Uw Koninkrijk’ – ‘Build Your Kingdom Here’) en werden ze in een Nederlandse versie verder bekend gemaakt door de band LEV (‘God van Licht’). In 2020 zal de groep zelf een gloednieuw album presenteren. Nederland is één van de eerste landen die de nieuwe muziek – natuurlijk samen met de bekende meezingers – live kan beleven.

Op 27 september 2020 speelt Rend Collective in De Melkweg in Amsterdam en op 16 oktober in de IJsselhallen in Zwolle.. Kaarten voor de optredens zijn verkrijgbaar vanaf €22,00 via www.eventsforchrist.nl of via telefoon: 0297-237172.

Groot Nieuws Radio presenteert: Rend Collective in concert
27 september 2020, De Melkweg, Amsterdam
16 oktober 2020, IJsselhallen, Zwolle

Datum: 9 maart 2020
Auteur: Events4Christ - Leon van Steensel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.events4christ.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: